Daniel Rus, campion naţional la cros, juniori III

prof. Silvia Mureşan

Sâmbătă, în municipiul Botoşani, a avut loc Finala Campionatului Naţional de cros pentru juniori II; III; copii I, II şi III, competiţie care a adunat la start peste 800  de atleţi calificaţi de la etapele judeţene.

Din judeţul nostru au participat  4 atleţi de la L.P.S Bistriţa şi  5 de la C.S.M. Bistriţa. Calificarea lor a fost direct la finală, sărind peste etapa judeţeană , motivul cunoscându-l doar Asociaţia Judeţeană de Atletism? Neparticiparea multor atleţi care au abordat pregătirea de cros, prin locurile de pregătire şi prin participarea la competiţiile pregătitoare, rămâne un mister care trebuie elucidat de către cei competenţi.

          Spre bucuria noastră, atletul Daniel Rus, de la L.P.S. Bistriţa, pregătit de cuplul de antrenori Silvia Mureşan –Ioan Zanca, dar nefăcând parte din nicio grupă nominalizată a L.P.S.-ului - confirmând valoarea dovedită la competiţiile de sală, şi anume vicecampion la 3000m şi medaliat cu bronz la 1500m - a câştigat detaşat cursa de 4000 m rezervată juniorilor III, devenind astfel campionul României la cros.

„În întreaga mea activitate, rar am întâlnit la un atlet atât de tânăr (doar 15 ani) atâta seriozitate în pregătire, atât de multă perseverenţă,tenacitate şi nu în ultimul rând  atât de multă isteţime. Prevăd în el un mare atlet”, a declarat prof. Zanca.

          O comportare remarcabilă a avut la această competiţie şi sportiva Teodora Partaila, loc 17 la 4000 m junioare II , sportivă care practică atletismul doar de 5 luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5