Au fost publicate tarifele de referință pentru polițele RCA. Cristian Roșu (ASF): Piața RCA se află în echilibru!

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat tarifele de referință pentru polițele RCA. Cu această ocazie, vicepreședintele ASF, domnul Cristian Roșu, a declarat:

Tarifele de referință, calculate de către o companie independentă, confirmă că piața RCA se află într-un punct de echilibru. Nu putem discuta, în acest moment, despre o presiune pe prețul de vânzare al polițelor obligatorii de răspundere civilă auto. Fluctuațiile de tarif, pe care noi le monitorizăm permanent, sunt într-o marjă acceptabilă și sunt firești pentru o piață liberă.

Analiza raportului realizat de Ernst&Young ne arată că tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o scădere de circa 7%, față de perioada anterioară. Din această categorie, singura componentă care a înregistrat o creștere semnificativă a fost cea a autoturismelor cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc. Este totuși important de precizat faptul că și pentru acest tip de autovehicule, tariful mediu efectiv cu care s-au vândut polițele în piață se situează sub nivelul tarifului de referință. Aș vrea să subliniez că mai mult de jumătate dintre autovehiculele deținute de persoanele fizice se află încadrate în clasa de bonus maxim – B8, ceea ce înseamnă o reducere cu 50% a tarifului poliței RCA.

În ceea ce privește tariful mediu de referință pentru persoanele juridice, nu au fost înregistrate variații semnificative față de perioada anterioară, nici pentru autoturisme, nici pentru autovehiculele de transport marfă. Aș putea remarca faptul că pentru camioanele cu o capacitate mai mare de 16 tone, tariful de referință a scăzut cu 1% față de cel din perioada anterioară.

Vă asigur că ASF supraveghează cu toată responsabilitatea piața asigurărilor și că va lua, dacă va fi cazul, măsurile permise de lege pentru a nu ne confrunta cu dezechilibre care să afecteze drepturile și interesele consumatorilor .

Tarifele de referință pot fi consultate pe site-ul ASF aici.

 

Comentarii

11/10/19 11:18
cititor

Aceasta " afacere " care se cheama RCA, este o adevarata " bataie de joc " la adresa romanilor ! Cred ca este cea mai profitabila " afacere " ( era sa-i zci sar.la.tanie... dar n-am zis ) tutelata si aparata de politicul aflat la putere si care cu siguranta " linge ceva gras " de acolo . Au ajuns aceste tarife, sa determine pe proprietarii de masini sa le lase in garaj si sa circule mai bine cu taxi ... sau poate exact asta se doreste , ca si de acolo " trebuie lins ceva " ... !
Avem salarii de Romania, dar tarife si preturi de (M) ... UE .
Nu circulam cu masinile prin aceasta (M ) ... UE... dar musai trebuie CARTE VERDE pentru toata lumea si mai nou , s-au facut propuneri ca INDIFERENT DACA AVEM MASINI INMATRICULATE ORI BA, INDIFERENT DACA CIRCULAM CU ELE PE DRUM SAU BA, SA FIM OBLIGATI SA NE FACEM CHIAR SI ATUNCI ASIGURARE AUTO ... " RCA CARTE VERDE " .
Nu-i inteleg pe " transportatorii romani " de ce stau si raman pasivi la aceasta ma.ga.rie , exagerata si cu mult peste poterile economice ale romanilor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5