Au început controalele în sectorul zootehnic pentru Campania 2017

Începând cu data de 11 iulie până la data de  1 septembrie, se desfăşoară controlul la faţa locului în vederea verificării respectării condiţiilor şi cerinţelor de accesare a schemelor de plată în sectorul zootehnic.

Eşantionul de control în zootehnie pentru judeţul Bistriţa-Năsăud este de 188 exploataţii din care 146 exploataţii cu ovine şi caprine, 2 exploataţii cu ovine, caprine şi bovine şi 40 exploataţii de taurine si bubaline. Eşantioanele extrase cuprind un efectiv de 28496 capete ovine şi caprine şi 1153 capete bovine. Perioada de reţinere la ovine şi caprine este de 100 zile şi de 6 luni pentru bovine de la data limită de depunere a cererii de plată, aidcă de la 15.05.2017.

Înştiinţarea solicitantului sprijinului financiar pentru exploataţiile ce urmează a fi controlate la faţa locului se face cu maximum 48 ore înainte de declanşarea controlului prin transmiterea Înştiinţării de control la faţa locului (Anexa 8) sau înştiinţarea telefonică. La faţa locului se verifică respectarea locaţiei declarată de fermier, existenţa crotaliilor, existenţa corespondenţei dintre numerele animalelor  solicitate în cerere înscrise in RNE şi cele prezente la control; sexul animalului şi corectitudinea înscrisurilor în Registrul individual al exploataţiilor.

Coordonator O.J.Z. Bistriţa-Năsăud

   Ing. Deac Liviu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5