COMUNICAT DE PRESA

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a finalizat marti, 15 septembrie 2009, controlul administrativ pentru specia bovina, respectiv controlul/supracontrolul pentru specia ovine/caprine, in vederea acordarii Platilor Nationale Directe Complementare ( CNDP) pentru sectorul zootehnic.

Astfel, in judetul Bistrita-Nasaud, pentru specia bovina, a fost efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse. Din cele 9.140 cereri depuse pentru un efectiv de 48.903 capete, au fost declarate eligibile 8.970 cereri pentru un efectiv de 47.717 capete.

In ceea ce priveste prima pe cap de animal specia ovine/caprine, in plus fata de controlul administrativ, s-a efectuat un control la fata locului pe un esantion de 15% din totalul de 1977 cereri depuse. In urma controlului la fata locului, din cele 274 exploatatii cu un efectiv de 39.441 capete verificate, au fost gasite 84,5 % din numarul de animale pentru care s-a solicitat prima.

Pana in prezent APIA Bistrita-Nasaud a efectuat controlul adminitrativ pentru 1.743 cereri la ovine/caprine urmand ca pana la data de 15 octombrie sa transmita Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR) centralizatorul cu efectivele eligibile la plata pentru anul 2009.

Valoarea sprijinului financiar va fi stabilita prin Hotarare de Guvern, in functie de numarul animalelor eligibile rezultat in urma controalelor iar sumele vor fi virate in contul beneficiarilor incepand cu luna octombrie pentru bovine, respectiv luna noiembrie pentru ovine/caprine.

Va mai informam ca au venit banii cuveniti producatorilor agricoli pentru imbunatatirea calitatii laptelui de vaca destinat procesarii. Pentru judetul nostru s-au alocat 4.533.485 lei, reprezentand subventia de 0.3 lei/ kg de lapte aferent trimestrului II al acestui an. Mentionam ca in acest sens au fost depuse 1.283 cereri cu un numar de 9.594 beneficiari.

Responsabil mass-media

Alina Hetrea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5