COMUNICAT DE PRESĂ

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud informează că s-au soluţionat un număr de 29.940 cereri privind schemele de plată unică pe suprafaţă din totalul de 30.196 aferente anului 2008, reprezentând 99,15%. Diferenţa de 256 de cereri urmează să fie soluţionate în perioada imediat următoare în condiţiile în care sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate.

În ceea ce priveşte situaţia pe anul 2009, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depuse 31.515 cereri pentru schemele de sprijin pentru suprafaţa de 187.758 hectare. Deşi numărul cererilor este mai mare decât cel de anul trecut, fermierii ar putea beneficia de un avans de 70% din nivelul plăţilor pe suprafaţă în toamnă, după declaraţiile făcute de domnul ministru Ilie Sârbu în presa centrală.

Pentru Plăţile Naţionale Directe Complementare acordate sub forma primei pe exploataţie şi primei pe cap de animal s-au depus 9147 cereri pentru un efectiv de 48.878 bovine şi 1977 cereri pentru un efectiv de 210.231 ovine/caprine.

Potrivit regulamentelor europene, s-a efectuat controlul administrativ în Registrul Naţional al Exploataţiilor pentru toate exploataţiile şi efectivele de animale pentru care s-a solicitat sprijin, atât pentru specia bovine, cât şi pentru specia ovine/caprine.

“ În această perioadă se efectuează controlul obligatoriu la faţa locului pentru specia ovine/caprine, pe un eşantion de 15% reprezentând 273 de exploataţii cu un număr de 39.250 capete, aşa că rugăm fermierii să menţină efectivul de animale la adresa menţionată în cerere, pentru a evita pierderea sprijinului financiar” a declarat directorul coordonator Florin Căpraru.

Trebuie menţionat că, tot în această perioadă, se desfăşoară campania de preluare a cererilor pentru subvenţiile acordate calităţii laptelui-trimestrul 2,conform H.G. 850/2007, având ca termen limită data de 31 iulie 2009, respectiv campania de control clasic pe teren pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, pe un prim eşantion de 332 de cereri.

Responsabil mass-media

Alina Hetrea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5