Cereri puţine pentru subvenţii la ovine şi caprine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Bistriţa - Năsăud, reaminteşte fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în sectorul zootehnic pentru specia ovine/caprine este 15 iunie 2011.

Cu toate că mai au doar o săptămână la dispoziţie, crescătorii de oi şi capre nu se înghesuie să depună cererile pentru plată. Astfel, până la această dată, dintr-un număr estimat la 2.019 cereri de sprijin financiar, au fost preluate doar 634 de cereri.

,,Deoarece au rămas puţine zile până la finalizarea campaniei de depunere a cererilor, iar numărul cererilor depuse până la această dată este scăzut, invităm crescătorii de ovine/caprine să se prezinte la APIA, Centrul Judeţean Bistriţa- Năsăud, în vederea solicitării cererilor pretipărite şi depunerea acestora pentru obţinerea primei pe cap de animal”, se precizează în comunicatul de presă emis.

Prima pe cap de animal se acordă pentru femelele ovine şi / sau femelele caprine, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine / 25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei;efectivul de animale să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei şi să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere până la data de 31 august 2011.

Conducerea APIA B-N avertizează crescătorii de animale că dacă inspectorii instituţiei vor sesiza, în urma verificărilor din teren, diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile, aceştia vor aplica reduceri sau chiar excluderi de la plată. Se vor aplica amenzi numai în cazurile în care diferenţa dintre numărul animalelor pentru care se solicită plata şi numărul real este mai mare de 3%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5