Fermierii bistriţeni pot solicita prima pe cap de animal specia ovine/caprine 2013

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că, în perioada 05 APRILIE – 30 APRILIE 2013, crescătorii de ovine/caprine atât persoane fizice cât şi juridice, pot solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnie speciile ovine/caprine, anunţă instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

Prima pe cap de animal se acordă producătorilor agricoli pesoane fizice sau juridice, o singură dată pe an, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru agricultură cu cod unic de identificare, pentru femelele ovine şi/sau femelele caprine care îndeplinesc cumulativ o serie de condiţii.

Astfel, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. O altă condiţie este să fie înscrişi în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cod unic de identificare (Registrul Unic de Identificare). Cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, afiliată la o Federaţie a crescătorilor de ovine/caprine organizată la nivel naţional, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă. Fermierii trebuie să menţină animalele (ovinele, caprinele) pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013 la adresa menţionată în cerere, în vederea controlului şi supracontrolul la faţa locului. Crescătorul trebuie să fie de acord cu controlul / supracontrolul la faţa locului de către persoanele desemnate prin decizia directorului Centrului Judeţean A.P.I.A., să le permită accesul în exploataţie şi / sau verificările efectuate de către autorităţile competente pentru controalele privind prima pe cap de animal pe care o solicită.

Animalele pentru care solicită primă să fie înregistrate şi identificate cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi număr unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1.01.2010; cu două crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi număr de identificare a animalului, în cazul animalelor născute în perioada 1.01.2008 - 31.12.2009;
Cererile pot fi completate şi online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal specia ovine/caprine. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, însoţită de copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificatul de înregistrare, dovada contului bancar activ, dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare pe numele solicitantului (codul unic de identificare atribuit de către APIA în Registrul unic de identificare), dacă este cazul.
Solicitanţii trebuie să depună cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite în baza hotărârii judecatoreşti, la Centrul Judeţean APIA Bistriţa-Năsăud în perioada 5 APRILIE – 30 APRILIE 2013. Cererea trebuie însoţită de o copie de pe BI/CI/CUI/CIF, după caz; dovadă cont activ; număr telefon, dosar plic şi dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare pe numele solicitantului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5