Au început lucrările de toaletare a arborilor la Năsăud

Este luna ianuarie, iar arborii care definesc aliniamentul stradal al orașului Năsăud pe principalele artere, Str. George Coșbuc, Str. Piața Unirii, Bulevardul Grănicerilor, Str. Vasile Nașcu, Str. Gării și Str. Tudor Vladimirescu au început să fie curățați, astfel încât direcțiile naturale de creștere a arborilor să nu fie afectate.
Aceste acțiuni întreprinse de administrația locală prin intermediul Serviciului de spații verzi au ca și scop, pe lângă curățirea crengilor uscate sau a celor care au crescut necontrolat, și inventarierea și evaluarea precisă a arborilor de pe domeniul public care prezintă risc de prăbușire în condițiile unor fenomene meteo extreme. Anul trecut mai mulți arbori bătrâni cu risc de prăbușire/rupere au fost tăiați, urmând ca din acest an să fie înlocuiți.
Perioada aleasă nu este una întâmplătoare, deoarece în această perioadă ianuarie – februarie, arborii se găsesc în perioada în care vegetația stagnează, iar aceste lucrări aduc daune minime sau deloc arborilor.
Tot în această perioadă sunt inventariați și arborii din parcuri, deoarece acești arbori sunt cei care asigură pe timpul verii un ambient plăcut locuitorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5