Ziua Păsărilor şi a Arborilor – 10 Mai

Liana Beudean – Grup Şcolar Agricol Bistriţa

În fiecare an la data de 10 Mai se sărbătoreşte Ziua Păsărilor şi a Arborilor. Această zi a apărut la iniţiativa iubitorilor de natură, care au dorit să facă public faptul că nu e nimic rău în a da atenţie naturii sau a fi mai buni cu aceasta, natura fiind o minune care ne înconjoară. Oamenii ar trebui să fie mereu în armonie cu natura. În acelaşi timp, prin ocrotirea păsărilor şi a arborilor se realizează şi conservarea habitatelor.
Elevii de la Grupul Şcolar Agricol Bistriţa au marcat şi anul acesta, ca de fiecare dată, acest eveniment din calendarul ecologic prin montarea de adăposturi pentru păsări în parcul din incinta şcolii, efectuarea de lucrări de întreţinere a arborilor, vizionarea de prezentări power point pe tema importanţei ocrotirii păsărilor şi a arborilor. S-a dorit, de asemenea, extinderea activităţii şi în Parcul Municipal, ca şi în anii anteriori, dar acest lucru nu s-a putut realiza datorită lucrarilor de reabilitare a parcului, cu angajamentul de a continua şi în anii urmatori.
Prin marcarea acestei zile dorim să atragem atenţia asupra faptului că păsările şi habitatele lor sunt în pericol, iar dacă noi cei care suntem responsabili de protejarea lor nu facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le salva, riscăm să le pierdem.
“Nu vom salva tot ce ne-ar plăcea să salvăm, dar vom salva mai mult decât dacă n-am fi încercat deloc.” - Sir Peter Scott

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5