APM BN dedică această săptămână păsărilor migratoare

Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare se desfăşoară în perioada 12-13 mai, sub sloganul „Păsările migratoare şi oamenii – împreună peste timp!”, însă campania de conştientizare a opiniei publice asupra protejării păsărilor migratoare şi a conservării habitatelor lor se derulează pe parcursul întregii săptămâni. Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare a fost sărbătorită pentru prima dată în 2006, pentru a celebra fascinanta călătorie a păsărilor migratoare între locurile de cuibărit şi cele de iernare.
Pentru a marca Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare 2012, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud desfăşoară în această săptămână o serie de concursuri tematice în şcoli şi grădiniţe, urmând să distribuie şi materiale informative pe această temă, anunţă directorul executiv Ştefan Mureşan.
Pentru protejarea şi conservarea speciilor de păsări sălbatice, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost declarat situl NATURA 2000- Aria de protecţie specială avifaunistică ROSPA0085 Munţii Rodnei, care se întinde pe o suprafaţă de 44.962 ha. Aria a fost declarată pentru protejarea a 16 specii de păsări sălbatice, dintre care barza neagră, ciocănitoarea cu spate alb, ierunca, huhurezul mare, cocoşul de munte, sfrânciocul roşiatic etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5