Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare, marcată de elevii bistriţeni

Pentru a marca Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare, sărbătorită anual în al doilea weekend al lunii mai, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăsud a organizat, în 9 mai, o activitate de informare şi conştientizare a elevilor clasei a III-a şi a IV-a B ai Şcolii Generale “Avram Iancu” din Bistriţa.

Astfel, elevii au avut ocazia să vizioneze diferite proiecţii si prezentări power-point, având ca temă păsările migratoare şi conservarea speciilor de păsări sălbatice din judeţul Bistriţa-Năsăud. De asemenea au fost iniţiate discuţii interactive despre modalitatea în care putem acţiona împreună pentru protejarea păsărilor migratoare.

"Tema de anul acesta - "Căile de destinație: Păsările migratoare și Turismul" - a subliniat legăturile dintre turismul durabil, dezvoltarea comunităților locale şi conservarea păsărilor migratoare. Pentru protejarea şi conservarea speciilor de păsări sălbatice, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost declarată Aria de Protecţie Avifaunistică (SPA) Munţii Rodnei, pentru protejarea a 16 specii de păsări sălbatice", menţionează directorul executiv Ştefan Ioachim Mureşan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5