Au început pelerinajele la mănăstiri

Mai este o seară în care credincioşii adresează rugăciuni prin citirea Paraclisului Maicii Domnului, Sfintei Fecioare Maria, cea care mâine se va înălţa la Ceruri.

După rânduielile specifice bisericii, “canonul de mângâiere către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care se cântă la toată amărăciunea şi asupreala sufletului”, de o deosebită frumuseţe, a fost rostit zilnic de către preoţii Viorel Baciu, Iosif Sabău şi Nicolae Feier, de la Biserica “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” la icoana din biserică nici măcar uşile altarului nemaiintervenind în rugăciune între credincioşi şi Maica Domnului.

Momente impresionante la catedrala bistriţeană, unde cerând mijlocirea Sfintei Marii credinciosul îi cunoaşte bunătatea şi milostivirea, după cum se spune şi în rugăciunea: “Că nu este cu adevărat alt ajutor şi acoperământ oamenilor afară de tine, O Doamnă Preaîndurată! Şi nimenea care a nădăjduit întru tine nu a fost ruşinat şi prin tine îmblânzind pe Dumnezeu, nimenea nu este părăsit”.

Fericită este casa şi familia care are icoana Maicii Domnului. Credinciosul adevărat citeşte în fiecare zi, în această perioadă, Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului. Dacă nu ar fi Maica Domnului în ceruri, lumea s-ar fi pierdut de 2000 de ani, ea pururea stând în genunchi şi rugându-se Preasfintei Treimi. Împărăteasa heruvimilor, cămara întrupării lui Dumnezeu, uşa luminii, uşa vieţii, scara spre cer, cădelniţa dumnezeiască, Maica Domnului este mireasa Tatălui, Maica Cuvântului şi Biserica Dumnezeiescului Duh. În icoana Maicii Domnului cu pruncul în braţe vezi cerul şi pământul, braţele Fecioarei fiind mult mai puternice decât umerii heruvimilor deoarece ea ţine pe cel ce a făcut cerul şi pământul.

Începând din această seară, mari rugăciuni se săvârşesc întru pomenirea şi cinstirea Maicii Domnului în mănăstirile şi bisericile noastre. Credincioşii au luat drumul Mănăstirii Nicula. La Mănăstirea Dobric, de la ora 20,00 se va săvârşi Vecernia şi Litia, urmate de la 21,30 de Paraclisul Maicii Domnului şi la ora 23,00 de Prohodul Maicii Domnului, înconjurarea mănăstirii şi citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare. Mâine dimineaţă, de la 1,30, are loc Utrenia şi Sfânta Liturghie, de la 6,00 – Sfântul Maslu şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului, iar de la ora 10,00 – maica stareţă Veronica Monahia ne invită la Sfânta Liturghie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5