Autorităţile locale din Năsăud, Mlawa şi Mandello

Au semnat Carta de Înfrăţire

După mai multe tentative de înfrăţire cu diferite localităţi din ţări europene cu care s-au dus tratative în anii de după ’89, proiecte ce s-au tot amânat din diferite motive, iată că acum a fost materializată această dorinţă a năsăudenilor nu cu o localitate, ci cu două deodată, edilul oraşului Năsăud semnând, alături de omologii săi din oraşele partenere, Carta de Înfrăţire.

Aşadar, sâmbătă, 31 octombrie 2009, în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Năsăud, a fost finalizat proiectul european „Working together for a united Europe” cu programul „Europa pentru cetăţeni”, proiect care a avut drept scop înfrăţirea Năsăudului cu Mandello del Lario din Italia şi Mlawa din Polonia.

Trilaterala de înfrăţire s-a desfăşurat în prezenţa prefectului, Cristian Florian, subprefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Păun, a delegaţiilor oficiale a celor din Mlawa, condusă de viceprimarul Janina Budzichowska şi Mandello del Lario, avându-l în frunte pe primarul Riccardo Mariani, a consilierilor locali năsăudeni, a unor conducători de instituţii locale (şcoli, spital, poliţie, jandarmerie, pompieri, patroni etc.), alte persoane reprezentative din oraş, cetăţeni etc.

Primarul oraşului Năsăud, ing. Dumitru Mureşan, exprimându-şi bucuria pentru aceste parteneriate externe de colaborare, a definit momentul drept unul istoric, ţinând cont că este primul de acest fel, atât pentru oraşul Năsăud, cât şi pentru celelalte două, subliniind importanţa colaborării care vizează mai multe domenii: turismul, tineretul şi sportul, administraţia publică locală, cultura, dar şi relaţiile economice. Semnarea şi parafarea documentelor de înfrăţire s-a soldat cu ciocnirea cupelor de şampanie, cu strângeri de mâini şi schimburi de suveniruri trilaterale.

În ultima zi a invitaţilor italieni şi polonezi pe meleagurile Ţării Năsăudului, gazdele i-au dus să viziteze Pasul Tihuţa cu castelul contelui Dracula, lacul Colibiţa, beneficiind de un timp splendid. Luni, la prima oră, oaspeţii-fraţi de peste hotare au plecat spre casă, după o şedere de opt zile în mirifica Ţară a Năsăudului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5