O carte care va stârni comentarii: „EU – CONCEPTOLOGICUM”

Augustin Ostace: „U.E. este într-o criză de proporţii fără precedent”

Un om, o faptă, o carte şi un răspuns la problemele de astăzi ale Uniunii Europene.

Rep.: - De ce această carte, în această perioadă şi neapărat să vadă lumina tiparului repede, pentru cel care este consacrat analist în problemele ce vizează U.E., stimate d-le Augustin Ostace?
Augustin Ostace: - Voi puncta câteva idei privitor la volumul „EU – CONCEPTOLOGICUM” apărut recent la Editura „Charmides” din Bistriţa şi tipărită la Tipografia „Revox Internaţional”.
Rep.: - Vă rugăm să ne răspundeţi de ce aţi afirmat că „U.E. este într-o criză de proporţii fără precedent”?
A.O.: - Într-adevăr, este un fapt real că U.E se află într-o criză de proporţii, fără precedent în istoria ei de aproape 60 de ani.
Ceea ce părea la început ca o unitate ideatică, spirituală, politică, economică, financiară s-a dovedit a fi, în ultimii ani ai extremei crize, o multitudine de divergenţe şi disunităţi funcţionale şi structurale.
Rep.: - Cum vedeţi evoluţia pe termen scurt a U.E.?
A.O.: - Apreciez întrebarea logică şi profund raţională a ziaristului intervievator, care solicită o opinie pe termen scurt, fiindcă pe termen lung este imposibil de prezentat o predicţie.
Dramatismele utopiene ale structurilor europene, neclarificarea ei faţă de dramele istorice ale Europei, în speţă cele două războaie mondiale, pierderea supremaţiei coloniale, abordarea greşită a epocii postcomuniste din Răsăritul Europei prezintă, în momentul de faţă, o dramatică evoluţie – devoluţie a întregii Europe.
Rep.: - De ce insistaţi pe acest subiect şi pe când lansarea volumului?
A.O.: - Este subiectul care cuprinde în dramatismele sale istoria Europei, mândria Europei, care nu pot lăsa indiferent pe nimeni.
Lansarea va fi joi, 13.06.2013, la ora 11.00, la sediul redacţiei ziarului „Răsunetul”.
Rep.: - Vă mulţumim mult.
A.O. Şi eu vă mulţumesc şi vă aştept la lansarea cărţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5