Volumul de poezii „Librăria Genetică” de Augustin Ostace (Germania) – lansat la Conexiuni!

Al. C. Miloş

La Palatul Culturii, în sala „Conexiuni”, a avut loc o nouă şedinţă a Societăţii Scriitorilor Bistriţeni – „Conexiuni”, prilejuită de lansarea volumului de poezii „Librăria Genetică” de Augustin Ostace, jurnalist şi scriitor, originar din Bistriţa-Năsăud, trăitor în oraşul Koln din Germania.
Amfitrionul manifestării culturale şi literare a fost directorul Palatului Culturii, prof. dr. Dorel Cosma.
Moderatorul întâlnirii scriitoriceşti a fost chiar preşedinta Societăţii literare „Conexiuni”, prof. Elena M. Cîmpan.
Despre cartea de poezie şi-au exprimat opiniile, cu argumente şi exemplificări, scriitorii Menuţ Maximinian, Zorin Diaconescu şi Alexandru Cristian Miloş, care au scos în evidenţă caracterul de modernitate şi postmodernitate al căţii, neoenciclopedicul autorului, precum şi tendinţa acestuia de a construi poetic din conceptele ştiinţei genetice, un „limbaj al limbajelor”, autorul făcând cu ajutorul poeziei o călătorie în timp, până la rădăcinile originare ale cuvântului, chiar şi poetic, filozofic, sapientic şi antropologic.
La întâlnirea colegială au participat membri ai familiei Ostace, dintre care amintim pe Iris Nistor Pui, ce a recitat un frumos şi tulburător poem din creaţia proprie şi, de asemenea, juniorul Victor Nistor Pui.
Din partea „Conexiuni” au participat Victoria Fătu-Nalaţiu, Victor Ştir, Ştefan Veşcari, Rodica Fercana, Gh. Mizgan, Niculae Vrăsmaş, Alexandru Bar, Iulia Paţiu, Ioan Lazăr şi referentul Maria Herineanu.
În finalul acestui reuşit dialog cultural şi literar a avut loc o alocuţiune culturală şi literară susţinută de autorul cărţii, Augustin Ostace, care a mulţumit pentru invitaţie şi găzduirea de la „Conexiuni”, personal d-lui prof. Dorel Cosma şi tuturor celor care l-au onorat cu prezenţa, invitându-i la o agapă colegială, unde s-a socializat şi s-a servit, în cinstea cărţii şi a autorului ei, un pahar de şampanie.
Bun venit în rândul membrilor Societăţii „Conexiuni” scriitorului Augustin Ostace, din Koln, Germania!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5