Noul record al lui Augustin Ostace

T. Săsărman

Palatul Culturii Bistriţa şi Societatea Scriitorilor Conexiuni a găzduit întâlnirea cu scriitorul bistriţean Augustin Ostace, stabilit în Germania, care a venit acasă cu noi surprize editoriale. Nu mai puţin de zece cărţi de poezie, filosofie, antropologie, sociologie, estetică au fost lansate în prezenţa unui public numeros. Moderatorul evenimentului a fost scriitorul Menuţ Maximinian, care a subliniat colaborarea pe care cotidianul Răsunetul a avut-o de-a lungul timpului cu Augustin Ostace, care a susţinut la sediul celui mai ştiut ziar din judeţ o serie de conferinţe şi a lansat de-a lungul timpului nu mai puţin de 38 de cărţi.
Au urmat scriitorii Elena M. Cîmpan şi Zorin Diaconescu, care au vorbit despre literatura pe care o promovează Augustin Ostace, precum şi despre importanţa cărţilor lui pe Amazon.
Invitaţi de onoare au fost scriitorii Silviu Guga, coordonatorul literar al revistei literare de la Păltiniş şi Ioan Gligor Stopiţa, redactor şef al revistei Rapsodia.
„Primul meu contact cu Augustin Ostace a fost cu o carte memorialistică, Nesfârşitele frontiere, pe care o găsesc una dintre cele mai bune ale literaturii scrise în ultima vreme. O carte de excepţie pentru istoria literaturii române. Augustin Ostace încearcă să facă un limbaj poetic. Sunt foarte puţini creatori de limbaj poetic. Poetul se autodefineşte, altfel decât la modul obişnuit. Natura, burgul, comunicarea dintre oameni, fictivele personaje care stau în umbră şi aţâţă eul liric, fac parte din creaţia scriitorului. Ostace ar putea fi unul dintre cei mai interesanţi poeţi ai Bistriţei. Sunt sigur că va urma să ne uimească în continuare”, a declarat Silviu Guga.
„Augustin Ostace are nişte poezii extraordinare, de o sensibilitate deosebitîă însă trebuie să-ţi iei vocabularul pentru a pătrunde în filosofia acestora”, a spus Ioan Gligor Stopiţa.
Emil Alexandru a vorbit despre recordurile pe care le dfeţine Augustin Ostace, acela de a lansa deodată 10 cărţi, precum şi prezentarea pentru prima dată a 38 de volume scrise în câţiva ani, în acelaşi timp.
„Rolul cărţii este de a ne conştientiza, să ieşim în faţă ca Sapiens al inteligenţei, al creativităţii. Poezia păstrează un avantaj crucial al speciei Cuvântul. Cât timp vom folosi un limbaj articulat, poezia rămâne concretă. Memoria prin poezie, prin pictură, prin sculptură, dans nu va dispărea pe o planetă locuibilîă şi creativă şi aşa vom rămâne în eternitatea galaxiilor”, a spus Augustin Ostace.
Acordarea de autografe a încheiat o zi aflată sub semnul culturii, la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5