Autorităţile din Runcu Salvei cer cu insistenţă înlocuirea directorului şcolii

Primăria comunei Runcu Salvei duce o intensă corespondenţă cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, pe tema înlocuirii directorului Şcolii Gimnaziale „Ioan S. Pavelea” din localitate. Autorităţile locale, dar şi cadre didactice se plâng de relaţia cu prof. Ioan Man, managerul instituţiei şcolare, spunând că acesta nu ar fi tocmai un bun gospodar.
„Aş vrea să vedeţi cum arată acum curtea şcolii, cu lămpile sparte, cu fântâna arteziană distrusă. Mai mult, prin Măsura 322, noi am realizat o grădiniţă, ca o bijuterie, însă nu este dată în folosinţă. De două luni, i-am solicitat directorului să semneze un contract cu Electrica pentru furnizarea energiei electrice, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Până acum grădiniţa funcţiona în nişte săli de clase, dar dacă tot avem o nouă locaţie, la standarde europene, cum nu sunt multe în judeţ, nu înţeleg de ce nu vrea să facă acel contract. Şi cadrele didactice sunt nemulţumite, vor să fie o colaborare bună în cadrul instituţiei, bunurile să fie gospodărite, iar nu să se distrugă tot”, a reclamat primarul Anchidim Pavelea.
Printr-o adresă transmisă IŞJ B-N în 23 iulie, Primăria Runcu Salvei, „în urma consultărilor cu cadre didactice, consilierii locali, angajaţii Primăriei”, îi propun inspectorului general Camelia Tabără să aibă în vedere trei cadre didactice pentru numirea în funcţia de director, în cazul în care numirea se va face prin detaşare, iar nu prin concurs. Nominalizate sunt Ana Kovrig, Alina Vartolomeu şi Floarea Androne, oricare dintre acestea fiind o soluţie „pentru o bună desfăşurare a procesului de învăţământ, un management performant la nivelul şcolii şi o bună colaborare între şcoală şi autorităţile publice locale”. Această solicitare este semnată de primarul Anchidim Pavelea, viceprimarul Vasile Pop, secretarul Onişor Filip, funcţionari publici, de şase consilieri locali şi tot atâtea cadre didactice.
***
De cealaltă parte, inspectorul şcolar general Camelia Tabără spune că situaţia va fi analizată de Consiliul de Administraţie al instituţiei, cel mai probabil în data de 16 august. Şeful IŞJ B-N susţine însă că aceste divergenţe pe plan local sunt cauzate şi de atitudinea conflictuală a primarului, „şerif” peste Runcu Salvei.
Într-un răspuns transmis Primăriei Runcu Salvei se arată că numirea profesorului Ioan Man în funcţia de director la Şcoala Gimnazială „Ioan S. Pavelea” s-a făcut prin detaşare în interesul învăţământului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. „Precizăm că numirea domnului prof. Man Ioan în funcţia de director s-a făcut pentru anul şcolar 2012 – 2013, respectiv pentru intervalul 1 septembrie 2012 – 31 august 2013. În măsura în care până la data începerii anului şcolar 2013-2014 nu va fi publicată metodologia de ocupare prin concurs a funcţiilor de conducere din unităţile de învăţământ, iar numirea directorilor şi a directorilor adjuncţi se va face tot prin detaşare în interesul învăţământului, punctul dumneavoastră de vedere va fi avut în vedere”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5