Bani europeni pentru gestionarea crizei COVID-19, printr-un proiect depus de Primăria Năsăud, în parteneriat cu Spitalul orăşenesc

Primăria Năsăud, în parteneriat cu Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon”, intenţionează să depună proiectul creșterea   capacității   de   gestionarea   crizei  sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Orășenesc Dr. George Trifon Năsăud, Jud. Bistrița-Năsăud”, în vederea obţinerii de fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Prin proiect, pot fi obţinuţi bani europeni pentru achizițiile realizate până la momentul depunerii cererii de finanțare sau care urmează a fi realizate pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID – 19 la nivelul unităților sanitare publice, în special, dar fără a fi limitate la: /infuzomate/paturi suplimentare și altă  infrastructură de terapie intensivă suplimentară față de  cea  existentă  în  unitățile  sanitare,  recoltoare /teste  extracție  și diagnostic SARS-Cov-2, combinezon,  inclusiv  cu  glugă  şi  protecţie  încălţăminte,  vizieră  de protecţie, mănuşi de unică folosință, măști de protecție, izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă.

Termenul limită de depunere a proiectului este 30 septembrie, însă, foarte probabil, administraţia năsăudeană se va mişca foarte repede pentru a accesa această finanţare. Apelul, lansat de Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare,  are o alocare de 350 milioane euro.

Prin Axa Prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, sunt finanţate 3 tipuri de proiecte.

Pentru Tipul A,  sunt eligibile spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul COVID – 19 conform Anexei II a Ordinul Ministrului Sănătății nr. 533 din 29 martie 2020, cu modificările și completările ulterioare; alte unități sanitare publice cu personalitate juridică în care sunt tratate cazuri de infecție COVID – 19; unități sanitare cu personalitate juridică aferente sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională în care sunt tratate cazuri de infecție COVID19; Ministerul Sănătății / alte autorități publice centrale sau autorități publice locale care au derulat / derulează achiziții în beneficiul unor unități sanitare publice eligibile. Pentru proiecte de tip B, solicitantul eligibil este Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă.

           Pentru proiecte de tip C, solicitanții eligibili sunt autoritățile publice centrale / județene / locale care au derulat / derulează achiziții în beneficiul unor centre sociale rezidențiale din subordine.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5