,,Băsescu şi PDL – adevărata vulnerabilitate a României”

Identificarea presei drept una din vulnerabilităţile României este o greşeală halucinantă, făcută la un nivel înalt, acolo unde ar trebui să existe responsabilitate şi competenţă cu privire la aceste probleme. Nu este rolul CSAT să atace presa în ansamblu, iar faptul că o face denotă o atitudine totalitaristă extrem de periculoasă, preşedintele şi CSAT trebuind să retragă imediat acest document.

Prin această gafă, s-a distrus un document care conţine lucruri foarte serioase şi se referă la probleme foarte grave. Însă, prin această referire, CSAT pierde din credibilitate. Este evident că politicieni care gândesc în termenii aceştia – în care presa e tratată ca ameninţare, nu pot fi acceptaţi ca parteneri de dialog sau ca lideri legitimi.

Principala ameninţare la adresa României este “proasta guvernare” şi ,,clientela PDL”. Toate statisticile arată că guvernarea greşită duce la slăbirea instituţiilor, la pierderea credibilităţii statului şi la sărăcirea populaţiei.

Nu presa guvernează, deşi are evident o responsabilitate cu privire la rolul său în societate. Dar presa, ca instituţie, nu poate fi calificată drept ameninţare la adresa României, decât într-o dictatură sau într-un regim totalitar.

Şantajul de presă, căci asta înseamnă o campanie comandată, poate fi rezolvată de către instituţiile statului care au astfel de atribuţii şi în prezent. Dacă ne raportăm la presă ca la o ameninţare pentru Securitatea Naţională intrăm într-un registru extrem de periculos. Cine decide ce este sau nu este campanie comandată? Există vreo garanţie că acceptând o astfel de strategie nu va fi impus presei să nu mai critice măsurile Guvernului, pentru a nu demoraliza populaţia? Preşedintele Traian Băsescu îşi hiperbolizează frustrările, introducând presa în discuţiile despre securitatea naţională. Aşa ceva este inacceptabil într-un stat democratic. Invocând securitatea naţională pot fi luate orice fel de decizii cu privire la presă.

A pune sub semnul întrebării presa, înseamnă a pune sub semnul întrebării libertatea de exprimare. Actualei Puteri îi este frică de presă. Problema PDL este că toate previziunile presei privind dezastrul în care Guvernul duce România s-au adeverit.

Societatea românească este, în continuare, manipulată prin aceste ,,perdele de fum”, într-un moment în care populaţia era deja speriată de perspectiva tăierilor de pensii, de salarii, de ajutoare, precum şi de subvenţii pentru preţurile la întreţinere. În acest context, în care peste trei sferturi dintre români se tem că nu vor avea bani suficienţi pentru a supravieţui, acest atac nou e lansat cu scopul explicit de a abate atenţia.

Partidele democratice ar trebui să se opună în mod unitar acestor propuneri absurde. Societatea civilă trebuie să reacţioneze, peste tot în ţară. S-a mers atât de departe, încât este incredibil de descris în cuvinte.

Preşedinte PSD BN,

Radu Moldovan

Comentarii

26/06/10 00:38
Vizitator

ada Am demonstrat, in zeci de anchete ale Exploziv-News, că Băsescu a încălcat legea de multe ori, şi am făcut acest lucru cu documente. Iar când un individ încalcă legea, se numeşte, cel puţin generic, infractor, indiferent ce funcţie publică ar ocupa. Mai mult de-atât, pentru că ne-am finalizat investigaţiile şi am strâns probe suficiente referitoare la complicitatea făţişă a preşedintelui la contrabandă cu tehnică de luptă, am găsit de cuviinţă nu să-l şantajăm, aşa cum se obişnuieşte în presa românească otevizată, ci să-i trântim un denunţ penal, în spiritul şi litera legii şi, mai ales, în respect faţă de principiile unui jurnalism profesionist şi onest. Lucru care ne obligă să fim imparţiali şi în războiul dintre Cotroceni şi trusturile de presă ale mogulilor, un război pe care nu îl aprobăm din simplul fapt că, pe cât de nociv este Traian Băsescu pentru sănătatea României, pe atât de direct interesate în obţinerea de avantaje materiale consistente sunt atacurile nedocumentate îndreptate asupra sa de către moguli. Iar pentru că, în acest război - dintre unul care încalcă repetat şi voluntar Constituţia Românei, făcând uz de poziţia conferită de funcţia avută în stat, şi unul care a tras ţepe statului (Sorin Ovidiu Vântu), prin sustragere de la plata datoriilor, deci tot un infractor – a fost mereu folosit şi batjocorit numele şefului A.N.A.F., Sorin Blejnar, ne facem din nou datoria faţă de cititori, prezentând adevăratul motiv pentru care Vântu îi atacă atât pe Băsescu, cât şi pe reprezentantul Agenţiei de Administrare Fiscală. Să vedem, aşadar, în premieră, ce au constatat, cu probe şi nu la comandă, inspectorii ANAF atunci când au descins pe moşia lui Vântu. Facem precizarea că ceea ce veţi citi mai jos are la bază date din raportul integral al ANAF şi nu din „surse”:

Verificarea declanşată de Fisc pe moşia lui Vîntu începe să dea roade. Deocamdată, a fost luată la bani mărunţi doar una dintre nenumăratele firme ale mogulului, Realitatea Media SA, adică Centrul de manipulare prin mass media. Sau, la fel, maşinăria de dezinformare şi de incitare a populaţiei la război civil, pusă de Sorin Ovidiu Vîntu la dispoziţia mafiei PSD-PNL, impotriva mafiei PDL.

Dincolo de constatarea obişnuitei evaziuni fiscale, infracţiune care e atât de firească în firmele lui Vîntu încât nici nu mai trebuie dovedită, din sesizarea penală a ANAF aflăm, în premieră, şi alte informaţii ascunse opiniei publice de către conducerea Trustului Realitatea Caţavencu. Printre acestea se află şi salariile parţiale ale câtorva dintre cei care au otrăvit spaţiul public din România. Preţul tonomatelor, sau numărul de arginţi necesari să transformi un ziarist într-un tonomat pentru ca acesta, la rândul său, să transforme un grup de oameni într-o turmă de zombi. La fel, aflăm şi preţul plătit de Vîntu pentru coordonatorii de tonomate, pentru cei care conduc maşinăria de dezinformare.

Controlorii ANAF n-au ridicat, deocamdată, decât un colţişor din construcţia lui Sorin Ovidiu Vîntu, acela care permite declanaşarea urmării penale împotriva câtorva dintre administratorii Realitatea Media, patru dintre ei fiind liderii sindicali Liviu Luca, Dumitru Costin, Iacob Baciu (CSDR) şi Marius Petcu. Acesta este un motiv în plus pentru ca indivizii menţionaţi să încerce prin toate mijloacele să incite populaţia la revolte şi nesupunere civică. Sau să susţină schimbarea guvernului ticălos care face posibilă tragerea lor la răspundere penală.

Revenind la sesizarea penală a ANAF, iata, in premiera, preţul câtorva derbedei de la curtea lui SOV.

Răzvan Dumitrescu: 20.000 euro/lunar

Primul dintre ei este Răzvan Dumitrescu. El a încasat, doar de la Realitatea Media SA, un salariu lunar de aproape 20.000 de euro. Astfel, conform sesizării penale a ANAF, Răzvan Dumitrescu a primit în 2008, prin două dintre firmele sale, CELM4U SRL şi RD Production Grup SRL, suma totală de 839.191 lei, adică 200.000 de euro. Asta înseamnă aproximativ 16.500 de euro lunar. Dacă la aceşti bani se adaugă şi salariul "de fraier" primit pe cartea de muncă, se poate estimă că, lunar, tonomatul a primit aproximativ 19-20.000 de euro. Cam cât fondul de salarii al unei redacţii de ziar. În aceste condiţii, mai există vreo urmă de îndoială că un astfel de individ poate să facă altfel decât îi ordonă stăpânul? Când ştii că primeşti atâţia bani la sfârşitul lunii, tu care nu te pricepi decât la lătrat, mai ţii cont al cui este fundul în care trebuie să-ţi înfigi dinţii, sau latrina din care trebuie să te hrăneşti în văzul întregii lumi? Mai miră pe cineva faptul că, derbedeul, după ce aflat că urmează să i se înjumătăţească valoarea prestaţiei, a decis să schimbe stăpânul?

Robert Tătăruş: 10.000 euro doar pe o firmă...

Fost director editorial la Realitatea TV în 2008, Tătăruş era sluga perfectă a lui Vîntu. În fiecare dimineaţă el îi citea (citeşte), la telefon, mogulului, audienţele. La fel era omul de încredere al lui Sergiu Toader alături de care a pus bazele Realităţii lui Vîntu, în perioada 2004-2005. S-a retras oarecum în umbră, dar continuă să facă jocurile la vârf. Conform documentului ANAF el a facturat, prin firma ReSet Media SRL, către Realitatea Media SA, suma de 290.851 lei, adică 69.250 euro. Asta înseamnă "drepturi de autor" de 5770 euro lunar. Cu salariul de fraier de pe cartea de muncă e posibil să fi ajuns la 10.000 de euro lunar. Doar că, neştiind dacă a mai facturat servicii şi pe o altă firmă de-a lui Vîntu, nu mă pot pronunţa. E greu să crezi că un antrenor de tonomate precum Tatăruş, ar fi putut accepta doar 10.000 de euro lunar.

Anamaria Lembrău: 15.000 euro

Fost director editorial şi redactor şef la ştiri, Anamaria Constantin, după numele ei de nevastă, şi Lembrău, după numele de scenă, a fost şi a rămas o figură tristă a RTV. Incompetentă, intrigantă şi lipsită de orice scrupule. Mistifica realitatea cât era ziulica de mare. La sfârşitul lui 2008 a fost garată, pentru o vreme, dar a revenit apoi alături de un alt tonomat de-al lui Vîntu, Liviu Mihaiu în calitate de producător al acestuia. Ulterior a fost readusă la departamentul dezinformare (pe vremuri i se spunea departamentul "ştiri"). Ieri tocmai a fost numită director editorial la The Money Channel. Individa a încasat pe firmă (UP - Date Media) în perioada ianuarie- septembrie 2008, tot ca drepturi de autor, 411.493 lei, adică 97.900 euro ceea ce înseamnă aprox. 11.000 euro lunar. E posibil ca salariul ei să fi fost de 15.000 de euro, dacă ţinem cont că în afară de Realitatea Media mai există şi alte firme pe care s-au mai plătit serviciile impostorilor din subordinea lui Vîntu.

Roxana Niculescu:

Producător sau pupilă a lui Tatulici, după caz, lipsită şi ea, fireşte, de profesionalism, apropiată şi de Cătălin Popa sau de Sergiu Toader, Roxana Niculescu a încasat destui arginţi de la Realitatea Media ca director de programe. Deşi se spune că ar fi avut un salariu de 15.000 euro lunar, din documentul ANAF rezultă că pe firma Dyary Romconsulting SRL a facturat către Realitatea Media SA 255.505 lei, adică 60.800 euro. Cum nu se poate ca o "valoroasă" ca ea să aibă doar 5000 de euro lunar, pe "drepturi de autor", înseamnă că mai trebuie căutat restul până pe la 15.000 de euro în contabilitatea altei firme de-a lui SOV.

Sabina Antoniu

Fostă angajată a ProTv când Sergiu Toader lucra acolo, ea a facturat către Realitatea TV, prin firma Tosh Video & Graphics, 108.196 lei, adică 25.760 euro, ceea ce înseamnă 2.150 euro lunar. Destul de puţin pentru câte ştie ea să facă, dacă ţinem cont că a fost adusă la RTV de Sergiu Toader, ca asistentă personală, de la Ambasada SUA şi a fost omul lui de încredere, ştia tot ce mişcă în trust, participa la toate întâlnirile importante ale lui Toader.

Mihnea Vasiliu: 10.000 euro pe un picior

Director general adjunct (director al diviziei Quality, chipurile) al grupului Realitatea Caţavencu, Mihnea Vasiliu a încasat şi el în 2008, prin "PFA Mihnea Vasiliu", suma de 500.895 lei (120.000 euro). Adică 10.000 euro lunar. Restul până pe la 20.000 de euro trebuie căutaţi într-o altă firmă de-a lui SOV.

Lipsesc de aici, cum se poate vedea, ceilalţi diversionişti mass media din crescătoria lui Sorin Vîntu, precum Emil Hurezeanu, Catalin Popa, Sergiu Toader, Andreea Creţulescu, Mihai Tatulici, Doru Buşcu, Ema Zeicescu, Prelipceanu, Prelipceanca (Laura Chiriac), Sorin Enache, ceea ce înseamnă că plata acestora s-a făcut pe alte societăţi. Le vom afla, curând, şi pe acestea.

Cât priveşte evaziunea fiscală depistată de ANAF, ea nu poate fi contestată câtă vreme Sorin Vântu a plătit pe drepturi de autor chiar şi...şoferii (probabil, pentru melodiile fluierate în timpul serviciului). Nu mai vorbim de toată gaşca lui de antrenori de tonomate, de manageri si asistente de manageri ale căror drepturi de autor sunt la fel de greu de identificat.

Cum spuneam, şandramaua lui Vîntu începe să scârţâie. Deocamdată, rolul Mariei Vlas este jucat cu succes de către cei patru sindicalişti: Liviu Luca, Marius Petcu, Dumitru Costin şi Iacob Baciu.

Ori ăsta e un motiv serios de atacat Basescu, cu tot cu Blejnar. Altfel, "puşcărie de la doi la opt ani " scrie pe Vantu, cu tot cu chiriacii si preplenicenii lui!

Simona FICA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5