Bază sportivă europeană la Mărişelu

O corabie are nevoie de oameni capabili, deschişi în permanenţă spre inovaţie, în scopul cârmuirii cât mai eficiente a acesteia. Termenul de ,, corabie’’ îmbracă de multe ori diferite aspecte. Unul dintre acestea este reprezentat de comunitatea locală a unor localităţi, iar subiecţii ce se vor a vrea cârmuitorii comunităţii, sunt reprezentaţi de oamenii de frunte ai locului, cei care se ingrijesc de bunul mers al lucrurilor în comunitate.
O comunitate repectată, necesită derularea unor acţiuni pozitive în vederea asigurării unor condiţii, racordate la complexitate, modernizare, inovaţie, elemente esenţiale care vor dobândi un pluseu de creştere al acelei comunităţi în scara socială cât şi în asa-zisa concurenţă permanentă din vecinătatea comunităţilor respective.
La cârma comunităţii din Marişelu se împletesc valori morale desăvarşite, ale unor oameni reprezentaţi de primarul comunei ing. Toma Someşan, si de viceprimarul Iuliu Ognean, precum şi de consilierii locali, care dau dovadă de dăruire, implicare, forţă de muncă în toate acţiunile exercitate, astfel că, îngemânarea acestora, duc tot mai des la deschiderea de noi ferestre prin care pătrund aerul şi lumina necesare reâmprospătării continue a întregii comunităţi.
Aşadar, la Mărişelu, s-a deschis o uşă care expune o inovaţie reprezentativă zilelor în care trăim, o baza sportivă modernă care include un teren artificial conceput în vederea practicării mai multor sporturi ( fotbal, volei, tenis de câmp), un teren de fotbal natural care cuprinde ca şi componentă aferentă o tribună de 120 de locuri. Acest teren este utilizat de echipa de fotbal care reprezintă comuna in Liga a V-a. Baza sportivă include o anexă, ce conţine în alcătuirea ei, trei vestiare la care se alocă şi puncte sanitare, respectiv duşuri. Clădirea, atât în exterior cât şi în interiorul acesteia, se ridică la un nivel de vârf, în cadrul asigurării unor condiţii de înaltă calitate.
Festivitatea de inaugurare a bazei sportive, a constat în oficierea slujbei de sfinţire a acesteia de către preotul paroh Aurelian Poptean, dar şi în relatarea unor cuvinte de mare însemnătate din partea primarului comunei Marişelu, ing. Toma Someşan, a preşedintelui de onoare al Asociaţiei sportive din Marişelu, prof. Virgil Mureşan. Cuvinte duhovniceşti, raportate la acţiunea în sine, au fost aşternute de către părintele Aurelian Poptean, având menirea de a îmbrăca ziua într-o aură delicată. Întreaga manifestare s-a desfăşurat în prezenţa tuturor consilierilor locali ai comunei Marişelu.
Cuvântul părintelui s-a bazat pe zicala ,, Omul sfinţeşte locul’’, scoţând în evidenţă faptul că reprezentanţii primăriei şi ai consiliului local sunt oameni vrednici, prin prisma faptului că întâi de toate i-au adus mulţumire lui Dumnezeu pentru cele săvârşite. A ţinut să le mulţumească acestora în numele tuturor tinerilor pentru ceea ce le-au pus la dispoziţie, afirmând că în această localitate se practică multe activităţi dar în mod dezorganizat, astfel că, acum s-au creat condiţiile necesare practicării unor anumite activităţi în mod corect şi organizat.
Domnul primar, a ţinut să precizeze faptul că această acţiune a fost concepută cu zece ani în urmă, în anul 2002, pe când acesta era consilier local; iată după zece ani de aşteptare a luat naştere o bază sportivă impresionantă. A mai adus câteva mulţumiri viceprimarului Iuliu Ognean, consilierilor şi in special preşedintelui de onoare al Asociaţiei sportive din Mărişelu, prof. Virgil Mureşan, care a dat dovadă de o implicare continuă.
A venit şi rândul preşedintelui onorific al Asociaţiei sportive Mărişelu să ia cuvântul, mulţumind domnului primar, domnului viceprimar şi consilierilor locali pentru ceea ce au izbutit să realizeze în această localitate.
Într-o corabie în care cei care deţin funcţiile importante, sunt capabili să creeze condiţiile necesare unui drum cât mai lin pe marea vieţii, aceasta nu va avea de suferit în urma eventualelor piedici şi va dăinui peste veacuri şi veacuri.

Înv. Grigore Turşan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5