La Mărişelu prieteni vechi, în lume nouă
Bunătatea, ca şi valoare morală se măsoară în mărinimia cu care se săvârşesc toate faptele demne de a se încadra în vistierul luminii şi căldurii sufleteşti.
Locuitorii comunei Mărişelu au descoperit un izvor nesecat de bunătate, sprijin şi întrajutorare pe frontiera ce divide Europa germanică de Europa latină , pe coasta Mării Nordului, în Podişul Ardeni, pe suprafaţa întinsă a Câmpiei litorale, locuri reprezentative unui crâmpei decupat într-un mod simbolic de pe harta Terrei, conturat de un stat inovator pentru comunitatea europeană – Belgia.
Prin intermediul unor oameni cu sufletul încărcat de lumină şi căldură veşnic orientat spre fapte demne de contemplat, fără scopuri individuale – a da fără a aştepta răsplată, comunitatea mărişeleană s-a bucurat de vizita a câtorva persoane importante aparţinătoare comunităţii belgiene.
Intermediarul relaţionării reprezentanţilor belgieni cu cei ai comunităţii mărişelene se găseşte în persoana preotului paroh Aurelian Poptean, dornic de îmbelşugarea parohiei în care slujeşte prin însămânţarea în ţarina ogorului haric a unei esenţe concentrate care să dea rod veşnic atât în masă cât şi în calitate.
Astfel că, în data de 5 iulie 2012, aceşti oameni împovăraţi de lumină sufletească şi dărnicie, au poposit în satul Mărişelu, la invitaţia părintelui paroh, ce de altfel este prietenul acestor oameni de aproximativ 12 ani, unde au efectuat o vizită la obiectivele cele mai reprezentative ale localităţii, precum: biserica, muzeul parohial, primăria, şcoala şi într-un final baza sportivă. Alături de părintele paroh s-a aflat şi prim – epitropul dar în acelaşi timp vice – primar al Mărişelului Iuliu Ognean, care prin ospitalitate-ai bine cunoscută a însoţit delegaţia prezentă.
În urma vizitei efectuate au rămas impresionaţi de ceea ce au întâlnit în decorul satului astfel că au împărtăşit din experienţa lor şi a locurilor prin care au trecut. Ba mai mult în ceas de seară împreună cu parintele şi vice – primarul au pus bazele unui parteneriat de colaborare între comunităţi, oaspeţii venind de altfel deja în sprijinul tinerilor şi a unor cazuri sociale expuse..
Comunitatea mărişeleană aduce în întâmpinare un prinos de mulţumire, apreciere şi preţuire acestui act de aleasă prietenie, prietenie din care nădăjduim să rasară flori de fapte bune.
Înv. Turşan Vasile Grigore
Adaugă comentariu nou