Beclean: Mai multă lumină: Din 2018, 40 de kilometri de iluminat stradal cu 1.000 de leduri funcţionale prin telegestiune computerizată în sistem WiFi

Proiectul de iluminat stradal cu becuri cu LED în Beclean a fost admis, anunţă primarul oraşului, Nicolae Moldovan, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
,,Primăria Beclean a reușit să obțină o finanțare europeană în valoare de 4,4 milioane de euro pentru a schimba iluminatul public de pe toate străzile din Beclean, precum și din cartierele aparținătoare.
Vor fi în total 40 de kilometri de iluminat stradal cu becuri economice și sperăm să fie instalate toate până la sfârșitul anului 2018”, precizează şeful administraţiei locale a oraşului Beclean.
Întregul oraş Beclean şi cartierele aparţinătoare vor ajunge în această perioadă la următorul nivel de dezvoltare, cel “Smart”, o data cu implementarea unui proiect european de 4,4 milioane de euro ce va duce la o reţea complet nouă de iluminat public stradal, una întinsă pe o distanţă 40 de kilometri, cu 1.000 de leduri funcţionale prin telegestiune computerizată în sistem WiFi, operabilă de pe PC sau telefonul inteligent.
Practic, noul sistem este unul foarte complex şi permite monitorizarea, comandarea şi programarea de la distanţă a fluxului de lumină şi a intensităţii acestuia, pe interval orare sau în funcţie de necesităţi, cu adaptare la fiecare situaţie în parte: de exemplu, va exista posibilitatea inducerii unei vizibilităţi sporite la producerea unui accident, pentru facilitarea intervenţiei de urgenţă, sau la trecerea (cu maşina) printr-o zonă mai puţin frecventată şi, implicit, mai întunecată.
Reţeaua urbană de iluminat public ce va fi construită la Beclean va fi una complet nouă, cu lampadare ultramoderne, cu leduri garantate să funcţioneze 5-10 ani de zile fără schimbare, cu cabluri îngropate, şi va străbate Coldăul (de la cabana silvică, în centru şi la gară), toată Valea Viilor (1,7 kilometri), Rusu de Jos, zona cabanelor de la Figa, Becleanul şi Beclenuţul.
Dincolo de modul de gestionare, bazată pe tehnologia viitorului, noul sistem de a face lumină în oraşul de pe Someş are şi o importantă componentă de rentabilitate, axată pe o reducere cu peste 50 la sută a consumului estimat.
Oraşul Beclean a obţinut deja 4,4 milioane de euro din cele 12 milioane câte au fost puse la dispoziţie la nivelul Agenţiei din această regiune. Şi asta nu e tot: proiectul de mobilitate urbană, prevăzută ca obiectiv în alt proiect major, care a fost şi el admis la finanţare de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, va aduce la Beclean primele semafoare şi camere de luat vederi gestionate de la distanţă tot în sistem inteligent (smart).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5