Iluminat public modern, la Beclean, cu fonduri europene

Se lucrează în această perioadă la modernizarea, extinderea şi reabilitarea sistemului de iluminat public în oraşul Beclean. Este vorba despre proiectul finanţat cu fonduri europene Creşterea eficienţei energetice în sistemul de iluminat public al oraşului Beclean, care prevede realizarea unei infrastructuri moderne de iluminat public în oraşul Beclean şi în cartierele aparţinătoare, cu o valoare de 4,4 milioane de euro.
Prin implementarea acestui proiect oraşul Beclean se pregăteşte pentru intrarea în nivelul de dezvoltare "Smart City”, odată cu realizarea noului sistem de iluminat public prin telegestiune computerizată.
Proiectul cu finanţare din fonduri europene prevede implementarea la Beclean a unei noi reţele stradale de iluminat public, cu o lungime totală de 40 de kilometri, cu 1.000 de leduri funcţionale prin telegestiune computerizată în sistem WiFi, operabilă de pe PC sau telefonul inteligent.
Artere de circulaţie, străzi din oraş şi din cartierele aparţinătoare sunt cuprinse în acest proiect lansat de către Primăria oraşului, alături de alte proiecte, cu scopul de crea o infrastructură urbană modernă, cu dotări şi utilităţi de nivel european şi la cele mai noi standarde de tehnologie.
Practic, noul ansamblu este unul foarte complex şi permite monitorizarea, comandarea şi programarea de la distanţă a fluxului de lumină şi a intensităţii acestuia, pe intervale orare sau în funcţie de necesităţi, cu adaptare la fiecare situaţie în parte: de exemplu, va exista posibilitatea inducerii unei vizibilităţi sporite la producerea unui accident, pentru facilitarea intervenţiei de urgenţă, sau la trecerea (cu maşina) printr-o zonă mai puţin frecventată şi, implicit, mai întunecată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5