Becleanul futurist

Aflat în proceduri destul de avansate, programul de reconstrucţie a centrului civic din Beclean urmează să înceapă cu amenajări care vor schimba complet imaginea întregii zone. Vizat este teritoriul din preajma bisericii ortodoxe din parc, cel de la fântâna arteziană şi spaţiile adiacente, care vor intra în reabiliatare totală. „Va fi vorba despre o construcţie ultramodernă, futuristă, care se va ridica la nivelul unor oraşe de mare calibru şi va reconfigurat întregul parc central, cu locuri de joacă pentru copii complet regândite. Noul concept de zonă centrală se referă şi la toate străzile adiacente. În primul rând va intra în lucru zona dintre restaurantul Bachus, fântâna arteziană (care va fi reconstruită modern), biserica reformată, biserica ortodoxă şi parcul central. Tot acest spaţiu va fi ultramodernizat, vor fi create noi spaţii verzi şi amenajări peisagistice irigate, vor fi realizate alei noi, piste pentru biciclete, un loc de joacă pentru copii modernizat. De asemenea, zona din faţa noului sediu al primăriei va fi total rearanjată, vor fi amenajate parcări şi spaţii verzi”, spun reprezentanţii administraţiei publice locale.
Proiectul de anvergură al modernizării Becleanului este cuprins în Strategia de dezvoltare pe orizontul de programare 2014-2020, iar demersurile în vederea materializării sale sunt într-o fază avansată, astfel încât, în viitorul apropiat, îşi va putea derula primele lucrări.
Colateral acestor iniţiative, acţiuni de înnoire se derulează deja la nivelul oraşului de pe Someş, chiar în zona vizată de amplele iniţiative de modernizare: reconstruirea sediilor de la Primărie, Parchet, Judecătorie, bazinul de înot aflat în fază finală de execuţie, renovarea interioară şi exterioară a bisericii reformate.
......................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5