Centrul Becleanului va fi modernizat

Administraţia publică locală beclenară a iniţiat un amplu program de modernizare şi reconstruire a centrului oraşului de pe malurile Someşului Mare, acţiune ce va demara în perioada următoare.
Lucrări adiacente programului de modernizare al zonei centrale, cum ar fi bazinul de înot din centrul oraşului, sunt în fază avansată de construcţie, iar la sediul viitoarei primării s-a ajuns deja la primul etaj, în timp ce noua judecătorie se găseşte şi ea în plină construcţie. De asemenea monumentala clădire a Bisericii ortodoxe Sfântul Andrei este finalizată, iar în aceste zile clădirea – monument istoric a Bisericii Reformate a intrat într-un proces de renovare, atât în exterior cât şi în interior, după care întreg centrul intră în reabilitare totală. Prin urmare, în viitorul cel mai apropiat Becleanul va avea un centru european, de nerecunoscut, asta, poate, ca un fel de omagiu adus vechimii acestui oraş aşezat pe malurile Someşului Mare.
Zona vizată este cea din preajma Catedralei Ortodoxe, dar şi alte spaţii adiacente. Vor apărea construcţii şi amenajări care vor schimba complet imaginea întregului spaţiu edilitar din centrul Becleanului. De asemenea, fântâna arteziană va fi reabilitată total. Va fi vorba de o construcţie ultramodernă, futuristă, care se va ridica la nivelul unor oraşe de mare calibru şi va reconfigurat întregul parc central, cu locuri de joacă pentru copii complet regândite.
Noul concept de zonă centrală se referă şi la toate străzile adiacente. În primul rând va intra în lucru zona dintre restaurantul Bachus, fântâna arteziană (care va fi reconstruită modern), biserica reformată, precum şi zona dintre cele două biserici (în jurul Catedralei) şi Parcul Central.
Tot acest spaţiu va fi ultramodernizat, vor fi create noi spaţii verzi şi amenajări peisagistice irigate, vor fi realizate alei noi, piste pentru biciclete, un loc de joacă pentru copii modernizat.
De asemenea zona din faţa noului sediu al primăriei va fi total rearanjată, vor fi amenajate parcări şi spaţii verzi.
Acest proiect de anvergură al administraţiei beclenare este dealtfel cuprins în Strategia de dezvoltare pe orizontul de programare 2014-2020, iar demersurile în vederea materializării sale sunt într-o fază avansată, astfel încât, în viitorul apropiat vor putea începe primele lucrări la acest obiectiv, care va transforma total faţa localităţii.
În aceste zile se intră în linie dreaptă cu această acţiune de modernizare, toate proiectele care alcătuiesc programul modernizării urmând să fie introduse pe SEAP, adică vor fi organizate licitaţiile publice. Astfel, din acest an, odată cu construirea noului sediu administrativ al Primăriei din Beclean, în centrul oraşului tot urbanismul acestei zone intră într-un amplu proiect de modificare şi reamenajare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5