Beclenarii şi-au decis priorităţile: străzi asfaltate, creşă, locuri de joacă! Primarul Nicolae Moldovan: Mulţumesc pentru implicare!

Primăria Beclean a dat publicităţii rezultatele consultării publice pe tema priorităţilor investiţionale care vor deveni priorități ale administrației publice locale.

"În urma alegerilor pe care le-ați făcut în cadrul chestionarului, rezultatele sunt următoarele:

1. Asfaltare străzi oraș: 33%

2. Înființare creșă pentru copii (1-3 ani): 22 %

3. Spații de joacă pentru copii: 13 %

4. Achiziție și montare limitatoare de viteză: 7%

5. Finanțare echipă de fotbal: 6%

6. Burse de performanță: 5%

7. Reabilitarea Clubului Copiilor: 5%

8. Reabilitare Stadion oraș: 3%

9. Finanțare Festivalul Celtic Beclean: 3%

10. Reamenajarea cimitirului grofilor Beclean: 3%

De asemenea, au mai fost înregistrate și câteva propuneri înscrise de cetățeni în spațiul chestionarului special destinat obiectivelor care se dorește a fi înfăptuite și nu au fost cuprinse în lista celor 10 obiective propuse dezbaterii. Aceste propuneri se refereau la:

• Varianta rutieră ocolitoare a orașului

• Problema canalizării

• Salubrizare / spații verzi

• Sensuri unice de trafic rutier / semaforizare / sensuri giratorii

• Parcări pavate

Cele din urmă, deși nu sunt evidențiate procentual, își vor găsi materializarea, fiind, aproape toate, într-un anumit stadiu de derulare și implementare în cadrul proiectelor pe care administrația locală le are deja în lucru”, transmite primarul Nicolae Moldovan.

         Potrivit acestuia, alegerile locuitorilor Becleanului vor fi, în ordinea rezultatului consultării publice, prioritățile administraţiei publice

„Aşa este firesc să fie! Asfaltarea străzilor din oraș e în capul listei așadar, urmând apoi proiectele care au copiii principalii beneficiari. Aici amintim viitoarele locuri de joacă din oraș și din fiecare cartier al Becleanului, la care se va adăuga odată cu finalizarea marelui proiect „Legacy” și „Centrul Social” de la Băile Figa un impresionant spațiu de joacă și de recreere, realizat în cadrul proiectului, pe o suprafață de 1 hectar. Cu atât mai mult, intenționăm să acordăm gratuitate copiilor la transportul spre stațiune cu autovehiculele electrice, deja sosite la Beclean, în cadrul proiectului de mobilitate urbană.

Cât privește înființarea unei noi creșe în oraș, suntem foarte conștienți de necesitatea ei și înțelegem corect procentul important înregistrat pentru acest obiectiv în cadrul consultării publice (22%). Acest obiectiv solicită resurse financiare deosebite pentru realizare, pentru care vă asigurăm că vom căuta de îndată soluțiile pentru a-l putea vedea înfăptuit. Includem aici chiar finanțarea externă, nerambursabilă.

Toate celelalte obiective cuprinse în chestionar și ierarhizate prin alegerile pe care le-ați făcut, le considerăm utile și importante și le vom avea în vedere și le vom aborda în funcție de resursele financiare de care dispunem sau pe care le putem atrage din finanțare externă.

Vă mulțumesc tuturor acelora care v-ați implicat și ați dat sens (prin alegerile făcute și respectarea procedurii de răspuns) acestei consultări publice inițiate și demarate de administrația publică locală.

Să aveți sănătate!!...Și încredere!”, a declarat primarul Nicolae Moldovan.

 

 

Comentarii

30/03/21 12:44
Gica Contra

Vad acolo o pista ptr biciclete.
Sper ca este semnalizata rutier cu indicatoarele necesare " Pista ptr biciclete " si " Oprirea , sau parcarea interzisa " puse pe acelasi stalp, la fiecare intrare laterala in aceasta pista ( ptr ca-si pierde valabilitatea in acest loc... si trebuie repetata semnalizarea ) .

La Bistrita, exista o " pista ptr biciclete " langa Garnizoana militara Bistrita ( Castile albastre ) ... respectiv, noua sectie de ONCOLOGIE unde nu respecta nimeni ... nimic . Toata lumea merge la noua sectie de oncologie si la cabinetele medicale particulare din aceasta zona de pe strada respectiva si opreste si stationeaza cu masina jumatate pe aceasta pista .
Am mai citit la ziar ca acolo nimeni nu respecta aceasta pista si ca efectiv nu se poate circula cu bicicleta pe ea, din cauza masinilor stationate .
Am verificat personal... SI NICAIERI NU EXISTA NICI U INDICATOR RUTIER DE INFORMARE " PISTA PTR BICICLETE " PE ACELASI STALP CU " OPRIREA / parcarea ... NTERZISA " . Exista insa un indicator vechi... uitat de lume... langa intrarea in curtea unitatii militare, dar fara nici o tablita anexa, care sa informeze lungimea de aplicare a acestuia ... si pista este lunga ... pana la Raul Bistrita ... unde este plina de masini sationate , ori se stie ca fara tablita adintionala, indicatorul este valail doar 25 de m din locul unde este plantat .
INTREB... PRIMARIA BISTRITA NU ARE NICI UN INGINER DE DRUMURI, SAU MACAR UN SPECIALIST DE POLITIE RUTIERA care sa se pricepe la sistematizarea si reglementarea circulatiei ? ( CU SCOALA MILITARA SPECIFICA SI CU GRAD DE OFITER ... nu ciurli-burli de astia fara scoala de politie si care au ei impresia ca se pricep...) .
De ce nu consulta si nu cere sprijinul de specialitate de la Serviciul din Politia Ruiera Nationala ... daca nu se pricep ? Dooomnule primar... ce faceti ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5