Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, evidenţiată la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România

Managerul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, Ioan Pintea, alături de colegele Gabriela Molnar şi Isabela Andronesi, a fost prezent la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România ce s-a derulat la Biblioteca Judeţeană „Kajoni Janos” Miercurea Ciuc.
Dintre atelierele acestei ediţii amintim „Serviciile moderne de bibliotecă şi transferul digital”, „Oportunităţi Erasmus pentru biblioteci”, „Idei smart pentru biblioteci dinamice”, „Educaţie antreprenorială pentru bibliotecile viitorului”, „Proiectele bibliotecilor şi comunitatea”, „Bibliotecile publice – facilitatori de informaţii în domeniul obţinerii de dezvoltări durabile”, „Bibliotecile şi diversitatea culturală”, biblioteca noastră fiind dezvoltată deja pe fiecare segment.
Biblioteca bistriţeană a fost evidenţiat în ceea ce priveşte serviciile moderne ce contribuie la crearea şi dezvoltarea bibliotecilor digitale. S-a dat exemplu digitizării documentelor destinate Casei colecţiilor şi documentelor de patrimoniu ce urmează a fi inaugurată anul următor şi care include documente şi manuscrise de o reală valoare.
De remarcat faptul că Biblioteca „George Coşbuc” dezvoltă parteneriate importante cu comunitatea maghiară.
La capitolul „Împrumut de carte”, Biblioteca, prin Bibliobus, a fost prezentă în comunităţile maghiare din Cireşoaia şi Nimigea de Jos. Merită menţionate atelierele de poezie pentru tinerii scriitori maghiari din România, evenimentele dedicate lui Remenyik Sandor, relaţiei de prietenie dintre Octavian Goga şi Ady Endre, care a fost sărbătorit la Centenar, editarea antologiei „Tineri poeţi maghiari din Transilvania”, dialogul intercultural de Ziua Culturii Maghiare, prezentarea revistei Helikon, dar şi găzduirea turneului Ligii Scriitorilor Maghiari din Transilvania.
La Miercurea Ciuc, împreună cu colegii din biblioteca de acolo, bistriţenii au stabilit implementarea unui proiect pentru anul 2020, dedicat cărturarului şi muzicologului Ioan Căianu, originar de pe meleagurile noastre.
În perioada 26-27 octombrie, directorul Ioan Pintea se va afla la Conferinţa Naţională a managerilor culturali, organizată de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, tema principală fiind „Barometrul de consum cultural 2018, indicatorii UNESCO – Cultură pentru dezvoltare”. Evenimentul se va derula în aula Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5