Biblioteca Judeţeană îl omagiază pe ION POP RETEGANUL

Anul acesta se împlinesc 160 de ani de la nașterea scriitorului și folcloristului Ion Pop-Reteganul. Cu acest prilej Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud lansează în perioada 12 – 28 martie 2013 – Concursul de creaţie literară ,,Ion Pop Reteganul – Copiii scriu povești”.

Provocarea se adresează elevilor bistriţeni din ciclul gimnazial cărora le plac poveştile, literatura, care au creaţii literare proprii dar nu au debutat în volum.

Obiectivul concursului este încurajarea creativităţii literare, a lecturii și promovarea potenţialului creator al elevilor cu aptitudini literare și cu preocupări culturale.

Toate poveștile vor avea ca temă “PRIETENIA”, participanții fiind astfel invitați să își exprime gândurile, trăirile legate de această temă, să își dezvăluie sentimente, amintiri sau legături speciale cu prieteni speciali. Concursul se desfășoară pe două secţiuni: secţiunea I : clasele V-VI, secţiunea II : clasele VII-VIII. Pentru fiecare secţiune în parte, un juriu format din scriitori, profesori şi bibliotecari va selecta trei poveşti care se vor premia. Premiile vor consta în bani, cărţi şi diplome.

Pentru detalii, cei interesați pot contacta Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud la telefon 0363 401356.

Premierea va avea loc în data de 3 aprilie 2013 într-un cadru festiv la Casa Memorială "Ion Pop Reteganul" din localitatea Reteag. Aici, în colaborare cu Școala gimnazială “Grigore Silași” din Beclean, Școala gimnazială Nușeni și Școala gimnazială “Ion Pop Reteganul” din Reteag, se va desfășura un amplu eveniment dedicat operei și personalității marelui scriitor și folclorist, sub titlul “Călători în galaxia lecturii” . Biblioteca Județeană va invita scriitori și editori care vor lansa și prezenta noua apariție editorială – Povestiri de Ion Pop Reteganul, ediție îngrijită de Ion Buzași - și vor dezbate problematica lecturii în context contemporan. Elevii care obțin premii la concursul „Copiii scriu povești” vor lectura din creațiile proprii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5