Pe urmele unui proiect

Ion Radu Zăgreanu

În cadrul proiectului ,,Călători în Galaxia Lecturii”, proiect care îşi propune stimularea în rândul elevilor a cititului, cultivarea plăcerii lecturii, colaboratorii din cele trei instituţii de învăţământ: Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean, Şcoala Gimnazială Nuşeni, Şcoala Gimnazială ,,Ion Pop Reteganul” din Reteag şi-au propus periodice schimburi reciproce de manifestări cultural-artistice.
O asemenea activitate s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nuşeni. Cele trei trupe de teatru de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” din Beclean au prezentat piesele de teatru, premiate, la faza judeţeană, la recentul concurs ,,Arlechino”.
Trupa de teatru ,,Clopoţel” a clasei a III-a D, premiul I la concursul semnalat, a prezentat sceneta ,,Five o clok”, dramatizare după schiţa cu acelaşi nume de Ion Luca Caragiale. Aceeaşi scenetă a fost interpretată şi de componenţii trupei teatrale ,,Masca” a clasei a VII-a D, premiul III la concursul judeţean. Ambele piese au fost regizate de învţătoarea Liuţa Zăgreanu, actorii celor două reprezentării fiind actualii şi foştii ei elevi.
Trupa de teatru a clasei a V-a C, ,Lada de zestre”, locul II la întrecerea teatrală judeţeană, a readus pe scenă basmul ,,Prâsle cel voinic şi merele de aur”, dramatizare de Ion Gh. Arcudeanu, după basmul cules de Petre Ispirescu, regia aparţinând subsemnatului
Mulţumim colegilor de la şcoala din Nuşeni pentru calda primire, mulţumim profesorilor Florin Vale (consilier educativ) şi Sonu Diugan (directorul şcolii) pentru implicarea lor în buna desfăşurare a acestei întâlniri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5