Pe urmele unui proiect

La Şcoala Gimnazială din Nuşeni, a fost lansat proiectul didactic cultural-artistic ,,Călători în Galaxia Lecturii”, proiect iniţiat de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” din Beclean. El antrenează elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean, de la Şcoala Gimnazială ,,Ion Pop Reteganul” din Reteag şi de la şcoala Nuşeni.
Scopul lui urmăreşte stimularea lecturii particulare a elevilor, durata lui fiind de doi ani. Grupul beclenarilor a fost întâmpinat de directorul şcolii din Nuşeni, profesorul Samson Diugan, de coordonatorul de proiecte educative, profesorul Vale Florin, de fostul director al acestei şcoli, profesorul Gabriel Vasile Rus, actualmente director al Şcolii Gimnaziale ,,Grigore Silaşi” din Beclean.
S-a vizitat moderna şi dotata şcoală din Nuşeni. Un cuvânt de bun venit a rostit profesorul Vale Florin, iar unul cu încărcătură sentimentală a fost împărtăşit auditoriului de către profesorul Gabriel Vasile Rus. Din parte învăţătorilor, doamna Simona Petraş, a apreciat utilitatea proiectului invitându-i pe elevii din Nuşeni să participe la activităţile lui.
Programul lansării proiectului a cuprins următoarele activităţi: prezentarea power point a proiectului, a afişului acestuia, înmânat doamnei profesoare de română Alexandra Măierean, o selecţie din activităţile proiectului în derulare, care s-au desfăşurat deja la şcoala din Beclean: ,,Toamna rupe afişe şi flori”, moment poetic şi artistic, ,,Poezia noastră cea de toate zilele”, manifestare organizată cu ocazia ,,Săptămânii Educaţiei Globale”, evocarea ,,Vestitorul Marii Uniri-Episcopul Iuliu Hossu”, dedicat împlinirii a 94 de ani de la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.
Au recitat versuri şi au interpretat cântece componenţii grupului vocal ,,Glasuri cristaline” al clasei a VII-a D de la şcoala din Beclean, coordonat de înv. Liuţa Zăgreanu.
Manifestarea s-a încheiat cu un recital de colinde susţinut de grupul vocal din Beclean.
Următoarea activitate comună a proiectului se va desfăşura la şcoala din Beclean, elevi din Nuşeni fiind oaspeţii celor de la şcoala ,,Grigore Silaşi”.
Să sperăm că activităţile proiectului vor trezi interesul elevilor celor trei şcoli şi finalizarea lui va fi rodnică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5