Binecuvântare arhierească în Parohia Poiana Ilvei. Preotul Leon Pop a primit „Crucea Transilvană” pentru clerici, primarul Ioan Scridonesi – „Crucea Transilvană” pentru mireni

În Duminica a 6-a după Rusalii (a Vindecării slăbănogului din Capernaum), Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Poiana Ilvei, prilej cu care a liturghisit și a binecuvântat noua Capelă mortuară din localitate.

Pe o scenă special amenajată în curtea bisericii parohiale, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu, preotul paroh Leon Pop, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat: „Încrederea în Dumnezeu”.

La momentul rânduit din cadrul slujbei, chiriarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ionuț Georgiu, pe seama Parohiei Jichișu de Jos, Protopopiatul Dej.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, Mitropolitul Andrei i-a acordat preotului paroh, Leon Pop, „Crucea Transilvană” pentru clerici, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar primarului comunei Poiana Ilvei, Ioan Scridonesi, i-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni. De asemenea, toți donatorii și binefăcătorii au primit distincții și diplome de aleasă cinstire.

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfințit noua capelă mortuară din localitate. Aceasta a fost construită cu sprijinul Consiliului Local Poiana Ilvei.

La eveniment au participat numeroși localnici și fii ai satului, mulți îmbrăcați în straie populare specifice zonei, precum și oficialități locale și județene, printre care președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarii Ioan Pop (Leşu), Valer Aveam (Măgura Ilvei), Alexandru Anca (Ilva Mare).

Slujba a fost oficiată cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5