Biroul Permanent National al PD-L (8 aprilie 2010)

Gheoghe Flutur: Buna seara. Sedinta Biroului Pemanent National al Partidului Democrat Liberal, cateva teme extreme de importante, sedinta este premergatoare Consiliului National de Coordonare care va avea loc maine, si as vrea sa va dau cateva informatii, ce s-a hotarat astazi.

In primul rand, este vorba de propunerea care a facut-o Biroul Permanent National al partidului Democrat Liberal pentru maine la Consiliul National de Coordonare, convocarea Conventiei Nationale PD-L pentru data de 16-17 iulie 2010, ora 11:00, locatia Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza, numar de delegati 1350. Doresc sa va informez ca s-a stabilit, s-a propus si Comisia se organizare a Conventiei Nationale, este propunerea Biroului Pemanent National, compusa din noua membri. Este vorba de Vasile Blaga, Gheorghe Flurur, Roberta Anastase, Gheorghe Albu, Florin Popescu, Sulfina Barbu, Ghita Falca, Mircea Hava si Costi Ostaficiuc, comisia pentru organizarea Conventiei Nationale din 16-17 iulie 2010. S-a finalizat si se propune proiectul de statut al Partidului Democrat Liberal precum si regulamentul de organizare teritoriala conform statutului.

A doua tema care s-a discutat astazi, si vreau sa va aduc informatii, este legata de conducerea Organizatiei Partidului Democrat Liberal de la Bacau. Organizatia PD-L Bacau a avut o performanta buna in ultimele alegeri, trebuie sa precizez acest lucru. Astazi a fost imbunatatita prin cooptarea de noi membri, conducerea a fost incredintata senatorului Gabriel Berca, presedinte interimar al PD-L Bacau, doi prim-vicepresedinti, Nicolae Olaru, care a fost presedinte de organizatie pana astazi, si Adrian Iordache, secretar general Constantin Draganuta. Biroul de conducere judetean are 29 de membri in care vicepresedinti sunt parlamentarii, aici a fost cooptat si domnul deputat care a venit de la PNL la PD-L, domnul Mihai Banu. Tot vicepresedinti sunt si domnii deputati Vasile Gherasim si Valerian Vreme, senatorul Vasile Nistor si deputatul Adrian Popescu. PD-L Bacau are in momentul de fata sase parlamentari, o organizatie puternica, am luat aceasta hotarare de consolidare a echipei de la Bacau prin venirea senatorului Gabriel Berca si a deputatului Mihai Banu.

A treia informare pe care vreau sa v-o fac astazi se refera la Legea Educatiei, ministrul Daniel Funeriu ne-a facut o informare, stadiul proiectului de lege la zi, s-au discutat amendamente, s-au discutat principii si vreau aici sa precizez ca pana duminica, deci amendamentele si toate propunerile de vor finaliza, pentru ca luni intra in sedinta de Guvern forma finala a proiectului de lege a Educatiei. Doresc aici sa precizez principiul descentralizarii, s-a discutat in aceasta seara la PD-L despre invatamantul preuniversitar, despre licee, acest principiu, in responsabilitatea cui vor intra liceele. Pozitia PD-L este la consiliile judetene. Apoi, consiliile de administratie, forurile de conducere la nivelul scolilor, principiul o treime profesori, o treime administratie locala, o treime parinti, este principiul insusit de Partidul Democrat Liberal si am tinut sa fac aceasta precizare.

In final doresc sa transmit un comunicat, o hotarare a Partidului Democrat Liberal prin Biroul Permanent National:

„Din respect pentru o informare corecta a cetatenilor, PD-L a hotarat ca incepand de maine reprezentantii sai sa nu mai participe la emisiunile de dezbatere organizate de Antena3 si Realitatea TV pana cand aceste posturi vor reveni la o informare critica dar corecta a opiniei publice.”

Tin sa fac o precizare, ca toti jurnalistii, in mod egal, inclusiv cei de la Antena3 si de la Realitatea TV, vor fi in continuare bine primiti si se vor bucura de aceleasi relatii deschise intre membrii PD-L si jurnalisti. Aceasta este o hotarare care s-a luat in aceasta seara in forul de conducere al PD-L. Multumesc.

Cate amendamente sunt la legea Educatiei?

Gheorghe Flutur: Noi am discutat principii, v-am spus, doua principii foarte importante, cel legat de descentralizare la preuniversitare, liceele, si am discutat ponderea din Consiliul de Administratie mai mult ca principii, nu am discutat alte amanunte. Sigur ca domnul ministru Funeriu este in masura sa va dea mai multe informatii.

Dar nu v-a informat domnul ministru Funeriu?

Gheorghe Flutur: Nu am intrat in mai multe amanunte despre alte amendamente.

Si cand va intra legea in Parlament?

Gheorghe Flutur: Deci, eu stiu ca luni va fi sedinta de Guvern si se va discuta si se va aproba varianta finala a proiectului de lege al Guvernului si apoi va merge spre Parlament.

Adica saptamana viitoare?

Gheorghe Flutur: Noi ne dorim cat mai repede, deocamdata va pot anunta ziua de luni pentru sedinta de Guvern.

In afara de filiala din Bacau, mai exista posibilitatea inlocuirii unor conduceri interimare si in alte Organizatii?

Gheorghe Flutur: Nu am discutat acest lucru. Sigur ca Partidul Democrat Liberal intra intr-un calendar de alegeri interne in partid in perioada urmatoare, si vom analiza acolo unde este cazul, dar nu am discutat aceste lucruri.

De exemplu, pentru Bacau, unde este deja propus domnul Berca, este aprobat? Se vor mai face alegeri interne anul acesta sau ii dati o perioada de timp sa se acomodeze?

Gheorghe Flutur: Este aprobat. Vom discuta, Comisia de organizare a Conventiei Nationale va intra in atributiuni si vom stabili si un calendar pentru desfasurarea alegerilor atat in teritoriu, cat si la nivel central.

Cand se va intampla asta, maine?

Gheorghe Flutur: Maine intai trebuie sa trecem de Consiliul National de Coordonare, statutar, si apoi vom discuta calendarul pentru ca totusi sunt trei luni si conform statutului trebuie sa avem un procent cat mai mare de filiale care au alegerile organizate. Va vom anunta.

Si 16 – 17 spuneti ca este doar Conventia Nationala sau e si CNC-ul in care se voteaza vicepresedintii?

Gheorghe Flutur: Este Conventia Nationala urmata de Consiliul National de Coordonare. Deci, noi dorim sa facem toate alegerile la jumatatea lunii iulie, pentru toate forurile de conducere.

Deci, pe 17 sa intelegem ca este CNC-ul, unul dupa celalalt?

Gheorghe Flutur: Da, Conventia si Consiliul National de Coordonare.

Ne spuneti si noua in ce conditii vor veni reprezentantii PD-L la cele doua posturi de televiziune?

Gheorghe Flutur: Eu cred ca nu trebuie sa mai comentez, pozitia Partidului Democrat Liberal este foarte clara si suntem deschisi la conferintele de presa, la comunicate, deci, oamenii nostri vor da informatii ziaristilor, nu avem niciun fel de problema, dar ramanem consecventi pe hotararea pe care am luat-o in aceasta seara.

Departamentul de imagine si comunicare

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5