Biserica Ortodoxă ”SfântaTreime” Bistrița și LPS Bistrița, împreună pentru viitorul copiilor

Proiectul ”Implică-te! Fii voluntar!”, în curs de desfășurare în Liceul cu Program Sportiv, dorește a lansa un semnal elevilor și tinerei generații, în scopul implicării acestora în acțiunile comunitare aflate sub deviza voluntariatului: activități culturale, artistice, sportive, educaționale, de ecologizare, de reciclare, de integrare socială etc.

Pentru înțelegerea necesității dezvoltării unui comportament în spirit civic, aproximativ 50 elevi din clasele a VIII-a, IX-a și a X-a, însoțiți de prof. Adriana Toderic, prof. Mihaela Beraru și prof. Andrea Pișta, au fost invitați de către pr. Tudor Mudure și pr. Marius Pintican, preoți la Biserica Ortodoxă ”SfântaTreime” din oraș, la derularea unei acțiuni în scopul înțelegerii conceptului de voluntariat și implicațiile acestuia. Printre discuții, prezentări PPT, proiecții video, s-au oferit răspunsuri la întrebările: De ce să fii voluntar?, Cum pot deveni voluntar?,  Ce  satisfacții implică activitatea de voluntariat?

Este foarte important ca elevii și tineriisă fie conștienți de faptul că pot fi utili în societate, că pot căpăta experiență utilă mai târziu, că pot dezvolta abilități practice și sociale, că pot lega prietenii, că devin mai responsabili, că pot schimb ceva în societate și că pot contribui la fericirea altora  prin acțiuni de voluntariat.

Prof. Toderic Adriana, Prof. Beraru Mihaela

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5