Calendarul activităţilor educative pe 2011

În Bistriţa-Năsăud: 11 concursuri naţionale, Balcaniada de informatică şi un Campionat Internaţional de Go

Pe lângă Balcaniadă de informatică pe care o vom găzdui în acest an, judeţul Bistriţa-Năsăud va fi scenă şi pentru 11 concursuri naţionale educative de natură artistică sau cu veleităţi civice şi pentru un Campionat Internaţional de Go. Acest fapt a fost confirmat acum câteva zile de Ministerul Educaţiei, care a aprobat calendarul manifestărilor educative pentru anul 2011.

În luna aprilie, la Concursul naţional de informatică ,,Generaţia info” sunt aşteptaţi 250 de elevi din întreaga ţară.

Luna mai este dedicată Concursului naţional ,,Predare şi învăţare interactivă”, la care vor participa 400 de copii. Locul de desfăşurare Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” din Beclean. Tot în luna mai se va desfăşura şi Concursul de muzică cultă românească ,,Sigismund Toduţă”, în organizarea Liceului de Muzică din Bistriţa, cu participarea a 200 de elevi.

Luna iunie va fi una plină pentru coordonatorii învăţământului judeţean. În prima lună de vară în judeţul nostru se vor desfăşura cinci concursuri naţionale: Concursul cultural artistic ,,Inimă lângă inimă de român” (organizat de Grupul Şcolar ,,Liviu Rebreanu”; vor participa 1.400 de copii); Concursul naţional de creaţie literară ,,În lumea basmului” (la Beclean, 200 de concurenţi); Festival concurs ,,Comori de aur folclor românesc” (organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Beclean; vor participa 15.000 de copii); Concursul naţional de protecţia mediului ,,Olimpiada Verde” (organizat de Palatul Copiilor din Bistriţa, locaţia de desfăşurare –Sângeorz-Băi, 120 de participanţi); Concursul naţional de fizică ,,Universul Einstein” (tot la Palatul Copiilor din Bistriţa, 150 de elevi).

Luna iulie va fi o lună plină pentru Palatul Copiilor din Bistriţa care va găzdui Campionatul Internaţional de Go Junior. Sunt aşteptaţi la Bistriţa, 60 de copii din întreaga lume.

Seria manifestărilor va fi încheiată, în luna septembrie, de Concursul naţional de ecologie ,,Ovidiu Bojor”- în organizarea Palatului Copiilor din Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5