În Bistriţa-Năsăud, acreditarea spitalelor se va face în perioada 2013- 2014

Procedurile de acreditare a unităţilor sanitare din judeţul nostru, în urma cărora spitalele primesc recunoaşterea competenţelor în ce priveşte actul medical, managementul instituţional, dotarea materială şi calitatea resursei umane, vor începe abia în 2013.

Anunţul a fost făcut de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, care a publicat pe pagina proprie de internet programarea vizitelor de evaluare pentru toate unităţile sanitare cu paturi din ţară.

Primul spital care va fi evaluat de o comisie de experţi independenţi este Spitalul Orăşenesc Beclean (226 de paturi) - în primul trimestru al anului 2013.

Vor urma Preventoriul TBC de Copii Ilişua (100 de paturi)- trimestrul al doilea 2014; Spitalul Orăşenesc ,,Dr. George Trifon” Năsăud (165 de paturi) – trimestrul II 2014 şi Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud (1.035 de paturi) - trimestrul II 2014.

Pentru a obţine acreditarea, spitalele au de îndeplinit câteva sute de indicatori de performanţă. Dacă nu îndeplinesc cel puţin 85% dintre aceşti indicatori, unităţile sanitare riscă desfiinţarea. Costurile operaţiunilor de acreditare nu sunt deloc de neglijat: 4.000 de euro în cazul spitalelor specializate şi a celor orăşeneşti, respectiv 6.000 de euro în cazul spitalelor municipale şi judeţene.

Procedura de evaluare durează aproximativ trei luni, iar acreditarea este valabilă timp de cinci ani. Comisiile ce urmează a verifica spitalele sunt formate dintr-un preşedinte care face parte din CNAS şi alte cinci persoane care au urmat cursuri de acreditare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5