Bistriţa-Năsăud, campion în atragerea fondurilor europene de prevenire a inundaţiilor

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a precizat într-un interviu acordat pentru hotnews.ro că cele mai multe fonduri europene pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor au fost accesate în judeţul Bistriţa-Năsăud, în top fiind şi judeţele Mehedinţi şi Sălaj. În schimb, în judeţul Teleorman nu au fost solicitate fonduri pentru astfel de proiecte finanţate prin PNDR 2007-2013.

          “În 2007-2013, am avut alocate 62 de milioane de euro. Unde s-au semnat aceste contracte? Judeţele campioane sunt Bistriţa(n.n. –Năsăud), Mehedinţi, şi în Sălaj s-au făcut câteva investiţii. În Bistriţa cele mai multe, 17 investiţii, pentru protecţii împotriva inundaţiilor. În judeţul Teleorman, acolo unde am avut necazuri, nu a fost încheiat niciun proiect pe această submasură, nu au fost solicitate fonduri”, a precizat ministrul Agriculturii.

          Proiectele au fost depuse pe Submăsura 125 c "Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor" de către  Romuli, Lunca Ilvei, Braniştea, Şieuţ, Spermezeu, Ilva Mică, Măgura Ilvei, Rodna, Maieru, Budacu de Jos, Chiochiş, Căianu Mic, Telciu, Parva, Târlişua, Runcu Salvei, Zagra. Valoarea fiecărui proiect aflat în implementare însumează circa 1,5 miioane euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5