Lucrările de modernizare a infrastructurii contra inundaţiilor prind contur la Parva

         Lucrările de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor din comuna Parva sunt executate în pondere de 75%, spune primarul comunei, Ioan Strugari. De altfel, reprezentanţii autorităţilor locale monitorizează stadiul implementării acestui proiect european, derulat prin Măsura 125, în valoare de 1,5 milioane euro, astfel încât să nu apară probleme care să conducă la depăşirea termenului de finalizare.

         “Peste 75% din lucrări sunt efectuate. Termenul de finalizare este 1 august 2015. Zilele acestea, am făcut o vizită pe şantierul de pe Valea Brădăţelului. În proiect sunt cuprinse lucrări pe 14 torenţi, cel mai lung de 3 kilometri. În zonele unde protejăm şi drumurile, avem gabioane sau beton armat, în alte zone se fac praguri de fund etc.”, precizează edilul comunei, Ioan Strugari.

         Alte două investiţii finanţate din fonduri europene sunt în derulare la Parva. Este vorba despre amenajarea parcului, un proiect de aproximativ 42.000 euro, prin GAL „Ţara Năsăudului”, dar şi de reabilitarea Centrului Turistic (primul existent în judeţ), proiect în valoare de 110.000 euro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5