Reţele de apă şi canalizare, grădiniţă, parc de aventură şi drumuri forestiere, modernizate la Parva, cu fonduri europene

          Fondurile europene dezvoltă Parva, susţine primarul Ioan Strugari, referindu-se la proiectele pe care administraţia publică locală a reuşit să le acceseze în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Un amplu proiect este în execuţie la Parva şi vizează extinderea reţelelor de apă şi apă uzată şi construţia unei staţii moderne de tratare a apei, investiţie de 1,5 milioane euro finanţată în cadrul Submăsurii 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. „Vom realiza o extindere pentru 5 km de distribuţie a apei şi pentru 3 km de canalizare, dar şi o staţie modernă de tratare a apei, echipamentele fiind deja comandate. Sperăm ca în această toamnă să încheiem acest proiect executat de compania Dimex. La încheierea lucrărilor, peste 80% dintre gospodării vor fi racordate la reţeaua de apă şi canalizare. La noi nu sunt probleme ca oamenii să nu îşi dorească să se branşeze la reţeaua de canalizare. De altfel, noi mai avem o reţea de aproape 10 km de canalizare, staţie de epurare etc.”, ne-a explicat primarul Ioan Strugari.

          Pentru că reţeaua de medie tensiune trebuia extinsă până la locaţia staţiei de epurare, a fost prevăzută şi realizarea acestei reţele electrice pe o distanţă de 4 km, pe Valea Rebrei. Interesant este că aici, după finalizarea lucrărilor la staţia de tratare a apei, într-o zonă din vecinătate, pe aproximativ un hectar va fi amenajat un parc tematic de aventură. „Este o finanţare pe care am obţinut-o prin GAL Ţara Năsăudului, în valoare de 100.000 euro, la care venim şi noi cu o parte consistentă de cofinanţare, de aproximativ 130.000 euro. Vor fi amplasate echipamente de căţărare, tiroliană, va fi amenajată şi o zonă de picnic, o parcare pentru autoturisme etc.”, ne-a declarat primarul Ioan Strugari.

          În procedură de achiziţie publică este acum şi un proiect de modernizare a drumurilor forestiere, finanţat prin Submăsura 4.3, în valoare de un milion de euro, care prevede lucrări pe o reţea de 7,2 km.

          Nu în ultimul rând, cu fonduri europene, la Parva va fi edificată o grădiniţă, proiect derulat prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Este o investiţie de aproximativ 500.000 euro, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Potrivit primarului Strugari, proiectul tehnic este finalizat, ulterior va fi demarată licitaţia pentru construcţia imobilului, care va fi amplasat în centrul localităţii şi care va include patru săli de grupă, un spaţiu administrativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5