Investiţiile, prioritate la Romuli. Primarul Ioan Moniţa: Peste 90% din populaţie, racordată la apă şi canalizare. Sper să găsim finanţare pentru reţeaua de gaz

Bugetul comunei Romuli, adoptat de Consiliul Local, este de 25,134 milioane lei, din care pentru secţiunea de funcţionare merge doar 3,791 milioane lei, alte 21,523 milioane lei fiind pentru secţiunea de dezvoltare. Practic, peste 85% din fonduri sunt alocate pentru investiţii. Numai din fonduri europene sunt proiecte de circa 3,5 milioane euro.

„Avem două proiecte de câte un milion şi jumătate de euro pentru modernizarea drumurilor forestiere, plus o capelă, prin GAL Ţara Năsăudului, la Romuli. Din fonduri guvernamentale, adică Programul Naţional de Dezvoltare Locală, este un proiect de modernizare a unui drum de interes local, în Dealu Ştefăniţei, de un kilometru, acum fiind lansată procedura de achiziţii publice”, ne-a declarat Ioan Moniţa.

Priorităţi ale comunei sunt introducerea reţelei de gaze naturale, studiul de fezabilitate fiind deja depus la ADI Gaz. Celelalte facilităţi utilitare sunt. În comuna Romuli, peste 90% din localnici au acces la reţeaua de apă potabilă şi la cea de apă uzată. De altfel, autorităţile de aici au fost primele din Regiunea de Nord-Vest care au accesat fonduri europene pentru racordarea cetăţenilor. „Nu e suficient să ai conductele de aducţiune de apă sau de canalizare. Oamenii trebuie să fie racordaţi. Noi avem un serviciu propriu de furnizare a apei , cu staţii de tratare, staţie de epurare, costurile sunt la aproape jumătate faţă de operatorul judeţean, astfel că oamenii sunt conectaţi la reţea”, ne-a explicat primarul Moniţa.

Obiective de viitor sunt şi o casă parohială în Dealu Ştefăniţei, dar şi amenajarea de trotuare şi rigole, după ce vor fi efectuate lucrările pe DN 17.  „Am înţeles că a fost desemnat câştigătorul pentru tronsonul de pe DN 17 C, Telciu-Dealu Ştefăniţei, cu soluţii îmbunătăţite cu două straturi de asflat  şi acostamente stabilizate”, a mai spus primarul Moniţa.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5