Ioan Strugari – primar Parva: „14 cursuri de apă vor suporta lucrări de protecţie a malurilor…”

Într-un viitor apropiat, imediat ce vremea va permite, în localitatea Parva va demara o lucrare de mare importanţă pentru comunitate. Este vorba despre punerea în practică a unui proiect de prevenire a inundaţiilor, prin Măsura 125 – Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice; submăsura 125C „Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor”.
„Lucrările vor începe în primăvară, valoarea proiectului fiind de 1,5 milioane euro. În această sumă sunt incluse: proiectarea, asistenţa tehnică şi execuţia unor lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost câştigat de specialiştii firmei Dimex 2000 Company Rebra a familiei Scurtu. Contractul prevede servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata realizării lucrărilor şi execuţiei de lucrări pentru construirea infrastructurii pentru prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor în comuna Parva”, a precizat primarul Ioan Strugari.
Investiţia este deosebit de importantă pentru comunitate, în special pentru prevenirea inundaţiilor, dar în aceeaşi măsură şi pentru alunecările de teren care vor fi prevenite prin această consolidare a malurilor celor 14 cursuri de apă.
Lucrările au termen de finalizare în 20 luni de la demarare.

„Cu 110.000 euro, Centrul de Turism Montan „Hubert Tyrode” va fi reabilitat…”

O altă veste bună pentru părveni este aceea că în acest an, Centrul de Turism „Hubert Tyrode” va fi reabilitat cu fonduri europene. Aceasta, graţie unei finanţări, în sumă de 110.000 euro, derulate prin Grupul de Acţiune Local „Ţara Năsăudului”. „Oportunitatea aceasta salvează de la degradare Centrul de Turism Montan, ţinând cont că nu am fi putut aloca niciun ban din bugetul local în acest scop”, a precizat primarul Ioan Strugari.
Centrul de Turism Montan „Hubert Tyrode”, obiectiv aflat pe locaţia fostei cantine miniere, a fost dat în funcţiune în 2004, după ce a fost reabilitat de către Primăria Parva, cu sprijinul francezilor din Besancon şi poartă numele regretatului preşedinte al Asociaţiei „Franche Sylvanie”, asociaţie parteneră a comunei Parva încă don 1990.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5