Bistriţa-Năsăud, cel mai mare procent de promovare la definitivat. Simon Kinga, 9.93, cea mai mare medie din judeţ! În top, Grigore Leonte şi Letiţia Scridon

Bistriţa-Năsăud a obţinut cea mai mare pondere a candidaţilor admişi la examenul de definitivat la nivel naţional, 76,8% dintre candidaţi având medii între 8 şi 10.  La nivel naţional, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar este de 63,71%, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, media la examenul de definitivare este constituită din nota la proba scrisă (70%), nota pentru portofoliul profesional personal (10%) şi notele obţinute la inspecţiile de specialitate (20%). Candidaţii care au obţinut medii peste 8 dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
 

***

         În judeţul nostru, la proba scrisă au avut drept de participare 122 cadre didactice, dintre care s-au prezentat 120. Doisprezece candidaţi s-au retras din examen după prezentarea subiectelor, astfel că 108 au predat lucrările scrise.

Dintre aceştia, 83 candidaţi au promovat examenul de definitivare, iar alţi 25 nu au promovat, potrivit datelor transmise de inspectorul şcolar Daniel Stanciu. Nu mai puţin de 31 candidaţi au obţinut note între 9 şi 10, iar 52 au luat note între 8 şi 9.

Procentul de promovare înainte de contestaţii este de 76,8%, fiind înregistrate 19 contestaţii.  

La nivelul judeţului nostru, înainte de contestaţii, cea mai mare notă la proba scrisă  - 9,9 – a fost obţinută de prof. Simon Kinga, de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Media la examenul de definitivare a profesorului de geografie este de 9,93.

         A doua nouă a fost obţinută de Grigore Leonte, 9.85, la educaţie fizică (specialitate şi metodica predării acestei), acesta fiind profesor la Şcoala Gimnazială „Sever Pop” din Poian Ilvei. Media acestuia la examenul de definitivat este de 9,89.

Podiumul notelor este completat de Letiţia Scridon – 9,6   - de asemenea profesor de educaţie fizică, la Liceul Tehnologic „Ion Căian Românu” din Căinau Mic, cu o medie finală de 9,72.    

Validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5