Bistriţa-Năsăud, pe poziţia a 18-a în clasamentul conturilor bancare

*în medie, un bistriţean are la bancă aproximatic 3350 lei

Bistriţa-Năsăud se află pe locul 18 într-un clasament naţional, realizat de Econtext, având drept criteriu sumele medii de bani pe care le deţin în bănci locuitorii din toate judeţele României. În fapt, este vorba atâr despre depozitele bancare, cât şi despre conturile curente, în toate valutele şi în moneda naţională. Astfel, în Bistriţa-Năsăud, suma medie pusă la păstrare în bănci este de 3350,4 lei.

Potrivit aceleiaşi surse, cele mai mari sume de bani din bănci sunt deţinute de către bucureşteni. Aceştia au, în medie, 18.556,6 lei de persoană. Pe a doua poziţie se află populaţia din Cluj (7172 lei de persoană), ultimul loc pe podium revenind braşovenilor (5846 lei de persoană). La polul opus, cel mai sărac judeţ după sumele din conturi este Giurgiu, unde media sumelor deţinute de populaţie în bănci este de 1562 lei. De altfel, Giurgiu este şi cel mai sărac judeţ din ţară după valoarea economică, astfel încât nu este de mirare că populaţia nu are bani de pus la bancă. De asemenea, sume sub pragul de 2.000 de lei sunt deţinute de populaţia din Botoşani (1813,4 lei/persoană), Călăraşi (1916 lei/persoană) şi Teleorman (1956,9 lei/persoană).

Sumele prezentate de Econtext provin dintr-o statistică a Băncii Naţionale a României (BNR) şi sunt valabile pentru luna iulie a acestui an.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5