În primele şase luni,

Plăţi de peste 65 milioane lei pentru asistenţă socială în judeţ

Ani Bob: Bistriţa-Năsăud nu este un judeţ de asistaţi social

În primul semestru al acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud a efectuat plăţi cumulate în valoare de 65,709 milioane lei, pentru nu mai puţin de 19 categorii de beneficii sociale. Potrivit directorul executiv Ani Bob, în primele şase luni, AJPIS a gestionat direct un număr mediu de 73.173 titulari de beneficii de asistenţă socială. Totuşi, a explicat Ani Bob, „Bistriţa-Năsăud nu este un judeţ de asistaţi social”, fiind „la coada clasamentului naţional” după numărul beneficiarilor.
Astfel, la nivelul judeţului nostru, lunar au beneficiat de ajutor social, înb medie, 2.748 titulari, sumele plătite de AJPIS pentru binecunoscutul „venit minim garantat” fiind de 3,33 milioane lei în şase luni. Ajutor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale au primit lunar, în medie, 2.457 beneficiari din judeţul nostru, la care se adaugă alţi 22 beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, sumele plătite de AJPIS la acest capitol depăşind 1 milion lei, numai în 2014. De alocaţia pentru susţinerea familiei, au beneficiat lunar un număr de 4.425 solicitanţi peste 2,2 milioane lei fiind acordate de stat familiilor cu venituri reduse care au în creştere şi educare copii minori.
În ceea ce priveşte politicile familiale, prin AJPIS BN au fost plătite lunar, în medie, 62.228 alocaţii de stat pentru copii, plus 591 alocaţii de plasament (pentru copiii aflaţi în plasament sau încredinţare unor familii sau rude până la gradul IV). La acestea se adaugă plăţile pentru indemnizaţia pentru creşterea copilului - 2.573 beneficiari lunar, pentru stimulentul de inserţie - 392 beneficiari.
Indemnizaţiile lunare HIV, ajutoare de urgenţă, subvenţii pentru asociaţii şi fundaţii, finanţare pentru centre de zi şi rezidenţiale plus transferul către unităţile administrativ-teritoriale a drepturilor acordate persoanelor cu handicap, în conformitate cu Legea nr. 448/2006, completează lista de beneficii sociale gestionate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5