Bistriţa-Năsăud, sub cod galben de vreme rece, ploi şi vijelii

Sursa - ANM

Vremea rea se întoarce în judeţul Bistriţa-Năsăud, ca şi în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au emis atenţionare COD GALBEN de grindină, vijelii şi vreme rece pentru 30 de judeţe. Codul galben intră în vigoare în această noapte şi este valabil până luni.

Potrivit ANM, în intervalul 13 mai, ora 2.00 - 14 mai, ora 10.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor României. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în Transilvania.

Începând de duminică, vremea se va răci apreciabil în toată ţara, devenind chiar rece pentru această dată în vest, nord şi centru.

În cursul zilei de duminică, vântul se va intensifica şi în regiunile neavertizate cu cod galben, unde vitezele la rafală vor depasi izolat 60 de kilometri la oră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5