Cod galben pentru Bistriţa-Năsăud, până la 17.30

Judeţul Bistrita-Năsăud - local în jumătatea de sud, în zona delimitată de localităţile Târlişua, Rebra, Lunca Ilvei si limita de sud a judeţului - se află de la ora 16 şi până la 17.30 sub Cod galben.

Potrivit atenţionării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi cu caracter de aversă ce vor izolat pot depăşi 20-25 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

Avertizarea este valabilă în judeţul Cluj, în zona delimitată de localităţile Jucu de Sus, Suatu, Căraşu, Ţaga, Sânmărtin şi Sic.
***
Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.
În sudul şi nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 5/6 septembrie), iar în est şi sud-est cu precădere în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5