Bistriţa, pe podium la Festivalul Naţional de chitară clasică din Buzău

Festivalul National de chitara clasica s-a desfasurat la Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman " din Buzau. Aflat la prima editie,festivalul a reunit peste 80 de concurenti din cele mai importante centre culturale ale tarii (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures, Oradea, Bistrita, Galati, Ploiesti, Braila, Focsani si Buzau ).Prin intermediul festivalului organizatorii au dorit sa faciliteze tinerilor iubitori de chitara clasica intalnirea cu profesori renumiti ai acestui instrument precum si incurajarea lor pentru o vocatie. Concursul s-a desfasurat pe 4 categorii de varsta cuprinse intre 7 si 25 ani :categoria A (7-11 ani),B (12-14 ani), C (15-17 ani ) si D (18 -25 ani).Bistrita a fost la inaltime prin prestatia olimpicului Alexandru Grecu castigand locul 1 si Cosmina Garofita Costin locul 2 la aceeasi categorie C(15-17ani). Cei doi chitaristi sunt indrumati de profesorul Valentin Pop si sunt elevi la Liceul de Muzica "Tudor Jarda".(Alexandru Grecu , clasa a VIII-a si Cosmina Garofita Costin ,clasa a X-a)
In cadrul concursului s-a evaluat de catre juriu :executia tehnica, interpretarea artistica si personalitatea interpretativa. Juriul festivalului a fost format din cei mai apreciati si mai renumiti profesori si interpreti de chitara clasica din tara ;
Liviu Georgescu -presedintele Fundatiei Romane de Chitara, directorul Festivalului International de Chitara Clasica de la Sinaia si directorul Festivalului International de Chitara Clasica "Eduard Pamfil " din Bucuresti, cel care a infiintat prima clasa de chitara clasica din tara la Colegiul National "George Enescu" fiind si profesor la acelasi liceu.
Catalin Stefanescu Patrascu -Conferentiar universitar doctor la Universitatea de Muzica din Bucuresti, interpret al chitarei clasice, muzicolog si compozitor.
Constantin Andrei -Conferentiar universitar doctor la Academia de Muzica "Gheorghe Dima "din Cluj si a filialei din Piatra Neamt, presedintele Festivalului International "Transilvania Guitar Festival" din Cluj- Napoca, interpret in cadrul "Trio-ul de chitare Andrei.
Beke Istvan Ferenc -Asistent universitar doctor la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj ,director al Festivalului International " Terra Siculorum "din Odorheiul Secuiesc si Festivalul International de Chitara Clasica "Harmonia Cordis " din Targu Mures.
Stefan Trifan -Asistent universitar doctor la Academia de Muzica "Gheorghe Dima " si organizator al Festivalului International "Transilvania Guitar Festival" din Cluj- Napoca.
Constantin Lazar -profesor la Colegiul National de Muzica "Octav Bancila" din Iasi, a facut parte din juriul de la Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumental din Bucuresti clasele IX-XII, 19-21 aprilie 2016.
Gala festivalului s-a desfasurat in Sala mare a Consiliului Judetean Buzau si s-a incheiat cu un recital de chitara clasica sustinut de profesorii Olivia Iancu si Claudiu Lobont.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5