Bistriţa, un oraş tot mai sufocat pe zi ce trece

Este ştiut faptul că municipiul Bistriţa se află printre primele locuri din ţară raportat la numărul de locuitori care deţin autoturisme. În aceste condiţii, observăm un oraş foarte aglomerat unde abia găseşti un loc de parcare.

Cum străzile sunt aceleaşi de ani de zile, ne punem întrebarea ce se va întâmpla în viitor, dacă acest ritm de achiziţionare a autoturismelor este în creştere în fiecare zi? Vom ajunge să nu ne mai putem deplasa prin municipiul nostru decât pe drumul de centură.

Aglomeraţiei respective i se mai alătură şi maşinile şcoală, cei care sufocă şi mai tare acest oraş. Pe toate străzile ne putem întâlni cu aceste autoturisme care efectiv încurcă bunul mers, dacă îl putem numi aşa, al traficului rutier. Dacă în alte oraşe aglomerate s-au luat măsuri ca aceste autoturisme să circule pe arterele secundare, de ce nu am putea lua asemenea decizii, să nu mai aşteptăm la o coadă de sute de metri, cu o deplasare asemănătoare melcului. Sunt instructori care, deşi au parcurs o singură oră de condus cu elevii, ţin musai să intre pe străzile municipiului nostru, să dea peste cap traficul şi aşa destul de aglomerat. Bineînţeles că din această poveste nu pot lipsi taxiurile care circulă după bunul plac şi după reguli făcute de ei, oprind unde vor, trecând de pe o bandă pe alta, precum la cursele de viteză.

Ne punem întrebarea ce face poliţia rutieră în aceste cazuri? Mai ştim că la accidentele de circulaţie şi mai ales pe trecerea de pietoni, judeţul nostru se situează pe un loc fruntaş. Hai să spunem lucrurilor pe nume. De câţiva ani buni noi nu am mai văzut agenţi de circulaţie pe străzile noastre luând măsuri împotriva celor care încalcă legea şi prevenind astfel de accidente. Ne complacem aşa cum este, timpul trece, ne facem că muncim, iar salariul ne vine pe bune.

         Până una alta, să nu ne aşteptăm la un trafic mai bun, ci la o aglomeraţie din ce în ce mai mare pe zi ce trece.

Comentarii

28/01/19 14:21

Aveti perfecta dreptate. O cauza a haosului din trafic este numarul tot mai mare de masini , dar eu cred ca principala vina a dezastrului de pe strazi este dat de indiferenta politiei rutiere. Nimeni nu mai acorda prioritate in intersectii, pe bulevard culoarea rosie la semafoare este pt fraieri, depasirile neregulamentare sunt la ordinea zilei. Si Politia??? Ce face? Sta, luna trece, banu’ vine. Iesiti naibii pe strazi si faceti-va datoria, nemernicilor. Ca se intampla atatea tragedii.

28/01/19 20:05
Comentadore

Nu fi nedrept, căci nu poate sta un poliţist lângă fiecare şofer. Se dau amenzi din belşug (vezi şi în ziarul de azi), dar educaţia şoferilor(gradul lor de civilizare) plus măsurile administrative de fluidizare sunt calea. Mai lipsea o Universitate la Bistriţa şi dezastrul era gata...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5