Bistriţean prins cu aproape 90 de mii de ţigarete fără documente

*tânărul este căutat şi de poliţia din Spania

Un bistriţean s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală prin ascunderea obiectului sau bunului impozabil sau taxabil, deţinerea de produse accizabile marcate necorespunzător în afara antrepozitului fiscal, şi conducerea pe drumul public al unui autovehicul, având permisul de conducere suspendat. Mai mult, marfa de contrabandă a fost confiscată, iar autoturismul “indisponibilizat”. Valentin B., în vârstă de 20 ani, din municipiul Bistriţa, a fost prins, la un control de trafic la Comarnic, transportând 88.000 de ţigarete pentru care nu deţinea documente, produsele fiind aduse din Republica Moldova şi Ucraina.

Potrivit IGPR, sâmbăta trecută, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier în zona oraşului Comarnic, un agent de poliţie rutieră a efectuat semnal regulamentar pentru oprirea conducătorului unui autoturism care depăşise limita legală de viteză. Şoferul bistriţean a ignorat semnalul poliţistului şi a continuat deplasarea, accelerând şi efectuând depăşiri succesive ale autovehiculelor ce-l precedau. Poliţiştii au pornit imediat în urmărirea lui, după mai mulţi kilometri de urmărire reuşindu-se, cu ajutorul unui alt echipaj de poliţie rutieră, blocarea lui pe o stradă adiacentă D.N. 1.

Suspectul a fost condus la sediul subunităţii de poliţie, unde a fost identificat. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de două luni. De asemenea, acesta figura ca fiind căutat de autorităţile poliţieneşti din Spania, pe teritoriul acestei ţări, pentru săvârşirea infracţiunii de “primire de bunuri furate”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5