Bistriţeancă păcălită cu 125.000 lei de un grup infracţional!

13 persoane reţinute, alte 10 mutate din penitenciare în arestul IPJ BN!

În prima zi a săptămânii, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, alături de alte efective ale Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Botoşani, Penitenciarul Miercurea Ciuc, Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău şi Direcţia de Operaţiuni Speciale au desfăşurat 22 percheziţii în şase judeţe, şi anume Iaşi, Botoşani, Suceava, Bacău, Braşov şi Harghita, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Virginia Roşca.

          Potrivit sursei citate, acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de Tribunalul Bistriţa-Năsăud în care sunt efectuate cercetări faţă de 27 persoane suib aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, înşelăciune,   spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

          “Aceste persoane sunt bănuite că în perioada ianuarie –februarie 2014, ar fi indus în eroare o bistriţeancă prin convorbiri telefonice repetate, declinându-şi calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unor societăţi de telefonie mobilă, informând-o că a câştigat o sumă semnificativă de bani. Aceasta a fost determinată să depună pe numele lor şi a altor persoane din ţară sume semnificative  de bani, prin serviciul de transfer financiar şi mandate online, astfel cauzând un prejudiciu de 125.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt Virginia Roşca, în cadrul unei conferinţe de presă.

          Astfel, 13 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate.

          De asemenea,  8 persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au fost transferate din penitenciarele din Iaşi şi Botoşani în Arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, pentru cercetări, urmând ca alte 2 să fie transferate de la Penitenciarul Deva şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.

          ** *

          Prezent la conferinţa de presă, comisarul şef Liviu Olariu, adjunctul şefului IPJ BN, îi sfătuieşte pe bistriţeni să nu fie …creduli. “Să încerce să nu fie creduli, să fie circumspecţi în legătură cu persoane care îi sună şi care le propun astfel de câştiguri facile, premii, dar şi atunci când primesc telefoane cu privire la implicarea unor apropiaţi, rude, prieteni, în accidente rutiere sau alte evenimente. Să verifice, să sune la poliţie. (…) Avem mai multe dosare pe rol”, a menţionat comisarul şef Liviu Olariu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5