Două persoane arestate preventiv, în dosarul „ţeapă” prin telefon

Patru persoane, reţinute în prima zi a săptămânii în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii bistriţeni, au fost prezentate Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional, spălare de bani şi înşelăciune.

„Propunerea a fost însuşită în cazul unui tânăr, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Suceava, şi al unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Iaşi, faţă de aceştia fiind luată măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, aceştia fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud. Faţă de o tânără, de 24 de ani, din judeţul Iaşi, şi un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Braşov, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile”, precizează Virginia Roşca, purtător de cuvânt al IPJ BN.

La aceeaşi dată, cinci persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, respectiv tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 33 de ani, transferaţi din Penitenciarele Iaşi şi Botoşani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional, spălare de bani şi înşelăciune.

Faţă de alte trei persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate în penitenciarele enumerate mai sus nu a fost luată nicio măsură preventivă.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5